13 Nisan 2009 Pazartesi, 20:00
Mustafa Kemal Amfisi, İTÜ
Tuna Pase (*1976)
“Gürültünün Dışı, Sessizliğin İçi” (2007)
Binnaz Tüter, soprano
Pınar Erdoğdu, anlatıcı
Kevin Davis (*1973)
Selections from Codex on the Flight of Birds
(Kuşların Uçuşu Üzerine Kodeks’ten seçki)
Kevin Davis, viyolonsel
Nağme Yarkın (*1985)
Beyaz Sabah (2007)
Erhan Bayram, klasik kemençe – Zeynep Ayşe Hatipoğlu, viyolonsel
Şevket Aşıkuzun, piyano
İbrahim Can Otkum (*1988)
Obua ve Piyano için Müzik (2009)
Bilal Güncan, obua
Şebnem Kavalcı, piyano
“Kerem Gibi” (2008)
Anıl Aydın, bariton
Şebnem Kavalcı, piyano
Beş Piyano Parçası (2007)
İbrahim Can Otkum, piyano
Görkem Şen (*1982)
Kifayetsiz Kelam – son gece, elektronik (2007)
Oğuzcan Şehiraltı (*1987)
Elektronik Çalışma No. 3 (2009)
Yiğit Özatalay (*1985)
Bizim Kalbimiz Moderato Atmıyor (2008)
Seren Akyoldaş, soprano
Deniz Doğangün, viyolonsel
ARA
Ortaç Aydınoğlu (*1981)
Quartev, yaylı dörtlü için
Nilgün Yüksel Ketenci, 1. keman – Kutay Alpay, 2. keman
Beste Tıknaz, viyola – Suna Yüksel, viyolonsel
Rahşan İzmirli (*1983)
Marsyas, flüt dörtlüsü ve arp için (2009)
Marsyas Flüt Dörtlüsü
Zeynep Keleşoğlu – Aylin Özer
Anıl Acun – Didem Karakaya Cengiz
Merve Kocabeyler, arp
Yunus Gencer (*1987)
Dreaming of a Dream (In the Pursuit of Happiness) (2009)
(Bir Düşü Düşlemek / Mutluluğun Peşinde)
Sercan Büyükedes, klarnet
Bir Yaprak – Bir Düş (2009)
Sercan Büyükedes, bas klarnet / klarnet
Tuğrul Özer (*1987)
Şaka, oda müziği (2009)
Didem Karakaya Cengiz, flüt – Buğra Özgün, obua
Ozan Tura, Si bemol klarnet – Erdem Öztürk, alto saksofon
Ahmet Öznacar, fagot – Banu Kara, fagot
Atıl Aksoy (*1983)
OctaKent (2008)
I. Taksim – İstiklâl
II. Beşiktaş – Çırağan
Aslıhan And, flüt – Barış Yalçınkaya, Si bemol klarnet
Sercan Büyükedes, La klarnet – Caner Gülşen, korno
Feyzi Çokgez, fagot
Sinan Arslan (*1980)
La Paix, yaylı çalgılar orkestrası için (2006)
I. In mezzo sensualita e non sensualita
II. Hipnotico
III. Misterioso
MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Genç Senfoni Orkestrası Yaylıları
Erdem Çöloğlu, şef
I. Keman: Sena Umul, Ilgın Ülkü, Fatih Ataoğlu, Elif Atakan, Umut Eldem, Başak Özdoruk, Burçak Özkan – II. Keman: Yankı Karataş, Belemir Baran, Hivda Alp, Tuana Köprülü, Ayça Akdoğan, Gizem Tatlıcı, Ege Saçlı, Fulden Aydın – Viyola: Emre Akman, Asya Thoma – Viyolonsel: Elvan Ayverdi, Poyraz Baltacıgil, Doğan Doğangün, İpek Akanay, İrem Alnıaçık – Kontrabas: Hande Gürsoy, Hasan Mekik, İsmail Karasin
Erhan Tanman (*1989)
Misafir, bakır ve vurmalı orkestrası için (2008)
MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Üflemeli Orkestrası Bakır ve Vurmalı Grubu
Vieri Bottazzini, şef
Trompet: Timuçin Abacı, Aras Yıldıran, Ege Cengiz, Dilek Kuraloğlu – Korno: Begüm Azimzade, Caner Gülşen – Tenor trombon: Denizcan Gümrükçü, Eser Evcil, Hüseyin Çakır – Bas trombon: Hasan Gözetlik – Tuba: Ertan Şahin – Vurmalılar: Seçil Kuran, Okan Akan, Emil Kuyumcuyan
BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI
TUNA PASE
İTÜ konservatuvarında müzikoloji ve ardından MİAM’da etnomüzikoloji ve ses mühendisliği tasarımı eğitimi almıştır. 2004 yılından beri Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde çalışmaktadır. Elektroakustik komposizyon, ses enstelasyonları ve dünya müzikleri gibi ilgi alanlarına sahiptir. Halen MİAM’da doktorasına devam etmektedir.
Gürültünün Dışı, Sessizliğin İçi (soprano ve şiir için parça)
Ruhun cinsiyetsizliği
Denizin gri maviliği
Bira ile paylaşılan yalnızlık
Bünyene giren soğukluk
Gürültünün arasındaki, bir anlık sıcaklık
Çikolata kokulu bir krem ya da bir sigara
Eyvah işte yine geliyor
Siyah rugan ayakkabılı kadın
Akciğerlerime basıyor yavaş yavaş
Her patlak daha da acıyor
Durmuyor
Sırtımdaki bıçak gibi
Kırmızıya dönüyor – Kanamıyor
Lütfen gidin artık
bu topukların yürümeye yaramadığı zaten belli değil miydi
Kafese kapatılmış hayatlar içinde
Aksanlı konuşmalar
hepsi aile olmuş yabancılar
bağdaşma
sevinme
sevişme
Ölüm
Gürültü ve sessizlik
Uçacaklar beynin karanlık gizlerine
Kafiyesizilik
Kafilesizlik
Kefilsizlik ve
Sesini unutma korkusu
Gürültünün dışı sessizliğin içinde
minik bir gülümseme
bize şeytandan kalan tek bir hediye
KEVIN DAVIS
Doğaçlamacı, besteci ve çellisttir. Appalachian Tennessee’de doğup büyümüş, Memphis Üniversitesi’nden bestecilik derecesi almıştır. Memphis ve Boston’da bir süre lisansüstü çalışmaları yaptıktan sonra, Şikago ve New York’un bereketli deneysel müzik sahnelerinde çalışmaya başlamış, ABD ve Avrupa’da kayıtlar yapmış, turnelere çıkmıştır. Yakın zaman öncesinde MİAM’da öğrenim görmek üzere İstanbul’a yerleşmiştir.
Selections from Codex on the Flight of Birds
The pieces from Codex on the Flight of Birds reside at the intersection of composition and improvisation. They evolved based on direct research into sound and perception, vehicles for discovering new compositional strategies and exploring process-based, extended cello techniques.
The title comes from the name of a notebook of Leonardo Da Vinci’s that contains his research into avian flight and his ideas for flying machines. I was inspired by the many poetic, metaphorical relationships between bird flight and music. I also recalled how Da Vinci’s efforts at flight, however brilliant, had all been failures. I began to consider how that, regardless of our talents and skills, how many our dreams and projects are stillborn or fail, but how unexpected and sometimes beautiful things can occur as a result. Things rarely turn out how we imagine, but we can hope that there is something worthwhile in the recording of our attempts to create.
NAĞME YARKIN
1985 yılında İstanbul’da doğdu. 3 yaşında Faris Akarsu’dan piyano dersleri almaya başladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın piyano bölümünü birincilikle kazandı ve yarı zamanlı eğitimde Prof. Ova Sünder’in öğrencisi oldu. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı (İTÜ TMDK) Çalgı Eğitimi Bölümü’nü birincilikle kazandı ve tam zamanlı olarak öğrenim görmeye başladı. Buradaki ortaokul ve lise öğrenimi süresince klasik kemençe eğitimini Cüneyt Orhon’dan aldı. Lise devresinden sonra İTÜ TMDK’nın kompozisyon bölümüne birincilikle girdi. Bu bölümde birlikte çalıştığı hocalarının arasında Yavuz Özüstün ve Prof. Dr. Selahattin İçli, Dr. Nail Yavuzoğlu, Dr. Nurlu Eral, Oğuzhan Balcı, Mehru Ensari, Ali Eral, Ayhan Gunca ve Feridun Öney gibi isimler vardır. Lisans eğitimini sürdürürken 2008 yılında Erasmus Programı ile bir dönem Estonya Müzik ve Tiyatro Akademisi’nde öğrenim gördü; bu kurumda Toivo Tulev ile orkestrasyon, Mart-Matis Lill ile kompozisyon ve analiz çalıştı. Lisans eğitimini ocak 2009’da tamamladı. Şubat 2009’dan itibaren, mezun olduğu İTÜ TMDK’nın kompozisyon bölümünde öğretim görevlisi olarak teori, solfej, armoni, orkestrasyon ve kontrpuan dersleri vermektedir.
Beyaz Sabah
Hayatımda çok önemli bir yere sahip olan klasik kemençenin ana fikri üstlendiği bir parçadır. Fa majör tonunda ve bir bütün içinde iki farklı temadan meydana gelmektedir. Türk müziğinin en önemli enstrümanlarından biri olan klasik kemençeye bu parçada violonsel ve piyano eşlik eder. Birbirinden uzak enstrümanlar gibi düşünülseler de , aralarındaki uyumu umarım siz de benim kadar beğenirsiniz.
İBRAHİM CAN OTKUM
16 Mayıs 1988’de Mersin’de doğdu. Müzik eğitimine 2002 yılında Mersin Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı. Ertesi yıl Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın açtığı sınavı kazanarak kompozisyon bölümünde Semih Korucu’yla çalışmaya başladı. Yaptığı orkestra düzenlemeriyle Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nın düzenlediği 2006 ve 2009 yeni yıl konserlerine katıldı. Obua, klarnet, fagot ve piyano için yazdığı Sonbahar isimli kuarteti 2009 yılı Genç Klasikçiler festivalinde Marina Çinçaradze eşliğinde “Calypso Trio” tarafından seslendirildi. Çeşitli etkinliklerde piyano eşlikleri yaptı. 2008 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda koro şefi Oksana Böllü’nün kurduğu “Küğ Oda Korosu’nda” bas olarak yer aldı. Şu anda lisans 2. sınıfta eğitimine Semih Korucu’yla devam etmektedir.
Obua ve Piyano için Müzik
Sol, La, Si bemol, Do, Re bemol, Mi bemol, Fa bemol, Sol bemol dizisi üzerine, serbest formda yazılmıştır.
“Kerem Gibi”
Nazım Hikmet’in en beğendiğim şiirlerindendir. Kelimelerin ritimleri basitçe çıkartılıp, sonra ağızdan farklı çıkış şekilleri göz önünde bulundurulmuştur. Kromatizm ve gerilimi ortaya çıkaracak çözümsüz yarım kalışlar ön plandadır.
Beş Piyano Parçası
Yunan modları ve bu modların ilk dörtlüleriyle oluşturulmuş yapay modlarla, empresyonist stilde yazılmış bir ve üç bölmeli küçük parçalardır.
GÖRKEM ŞEN
1982 yılında İstanbul’da doğdu. 1995 yılında gitar çalmaya başladı. Sonraki yıllarda her türlü sese olan merakı giderek yoğunlaştı. Ses tekniği ve teknolojileriyle ilgilenirken diğer yandan etnik enstrümanların yapıları ve çalımıyla da uğraştı. Son zamanlarda kendi enstrüman fikirlerini tasarlamak ve hayata geçirmekle ilgili çabaları vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde öğrencidir, aynı zamanda çeşitli grupların sahnelerinde ses teknisyeni olarak çalışmaktadır.
Kifayetsiz Kelam – son gece
Tamamen kendi kaydettiğim akustik sesleri işleyerek oluşturduğum bu kompozisyonda üzerinde durdugum fikir, eşit bölmeye alışık olduğumuz zamanın içinde, aksak, beklenmedik zamanlı ya da zamansız (daha katı bir yorumlamayla ‘hatalı’) duyulan vuruşların, bütünün oluşumunda aslında kendi yerine sahip oluşu ve yerli yerine oturuşudur.
OĞUZCAN ŞEHİRALTI
1987 yılında İstanbul’da doğdu. 2005 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne girdi. 2007 yılında Litvanya Müzik Akademisi’nde Erasmus öğrencisi olarak öğrenim gördü. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ndeki kompozisyon ve ses mühendisliği çalışmalarını son sınıf öğrencisi olarak sürdürmektedir.
Elektronik Çalışma No. 3
Bu parçadaki materyalleri, çeşitli çan seslerinin kayıtlarının spektral analizlerinden elde ettiğim veriler doğrultusunda elde ettim. Bu verilerin kullanımıyla bilgisayarda yeniden üretilen seslerin zaman içerisindeki kompozisyonu için, yine elde ettiğim spektral verileri kullandım. Tüm materyalleri tek bir kaynaktan alarak doğal bir bütünlük yakalayabileceğimi düşündüm ve bunun yaratacağı zorluklar ilgimi çekti. Bu parça, bu yöntemle gerçekleştirdiğim ilk çalışmam.
R. YİĞİT ÖZATALAY
1985 yılında Isparta’da doğdu. 9 yaşında ailesiyle İzmir’e taşındı. 2003’te Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne girdi. Selen Gülün ve Onur Türkmen’le armoni, teori ve kompozisyon çalıştı. İzmir’de başladığı caz piyano çalışmalarını Selen Gülün ve Tuna Ötenel’le sürdürdü. Dönem arkadaşlarıyla birlikte, halen aktif olan Uzunyol Üçlüsü grubunu kurdu, konserlere katıldı. Lisans öğreniminin son yılını Polonya’daki Krakow Müzik Akademisi Kompozisyon Bölümü’nde Erasmus öğrencisi olarak geçirdi, burada Doç. Wojciech Widlak ile çalışma fırsatı buldu. 2007 yılından bu yana Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Bizim Kalbimiz Moderato Atmıyor
Nabızsızlık. Bir taksimin yahut uzun havanın en sarsıcı güzelliği budur benim için. Aslında kendine has bir nabız anlayışı, özel bir zaman düzenidir bu, nabızsızlıktan çok. Düzenli bir düzensizliktir. Tarihin akışına benzer; kimi zaman tekler, kimi zaman coşar. Gözleri, aklı, algısı açıktır, yaşar. Düzenli ve orta hızda bir kalp atışı ise sağlığa da zararlıdır, tarihe de. Binlerce, sıradan, uykulu hayatlar… Walter Benjamin der ki: “Dünya üzerinde üç tip insan vardır. Hareket ettirilemeyenler. Hareket ettirilenler. Hareket edenler.”
ORTAÇ AYDINOĞLU
1981’de İstanbul’da doğdu. Faik Reşit Unat İlkokulu’nda, Bostancı Ortaokulu’nda ve Hayrullah Kefoğlu Lisesi’nde öğrenim gördü. 1998 yılında Marmara Üniversitesi’nin Müzik Eğitimi Bölümü’nü kazanarak müzik eğitimine başladı.Burada Özcan Özbek’le müzik teorisi ve armoni, Yrd. Doç. Dr. Sibel Akıncı’yla keman ve Doç. Dilek Batıbay’la piyano çalıştı. 2002 yılında bu kurumdan mezun oldu ve aynı yıl kurumun yüksek lisans sınavını kazanarak akademik eğitimine devam etti. 2005 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yarı zamanlı piyano bölümünü seviye sınavı vererek kazandı. Bu kurumda Prof. Ova Sünder’le piyano, Duygu Ünal’la armoni çalıştı, Prof. Emel Çelebioğlu’nun form bilgisi, Mete Sakpınar’ın kontrpuan ve kompozisyon derslerini izledi. 2006 yılında aynı kurumun kompozisyon bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. 2007 yılında İTÜ–MİAM’ın kompozisyon bölümünü kazandı. Burada bir süre Pieter Snapper’la kompozisyon, Michael Ellison’la müzik teorisi çalıştı. 2007 yılından beri İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
RAHŞAN İZMİRLİ
1983 yılında Almanya’da doğan Rahşan İzmirli, ilk müzik çalışmalarına 1990 yılında mandolin ve cura çalarak başladı. 1996-1998 yılları arasında R. Utku Özkanoğlu ile klasik gitar, Prof. Leyla Hüseyinova ile piyano çalıştı. 1998 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın flüt bölümünü kazandı. 1999 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda kompozisyon çalışmalarına Aydın Azimov’la başlayarak her iki bölümde de öğrenimine devam etti. 2005 yılında Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyununa temsil müziği yazdı. 2005’te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne yatay geçiş yaparak Mete Sakpınar’la çalıştı, 2007 yılı haziran ayında mezun oldu. Halen aynı konservatuvarda yüksek lisans programına devam etmektedir; aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisidir. 2008’de Uluslararası İstanbul Animasyon Film Festivali’nde müziğini yapmış olduğu “Ludmila” adlı animasyon gösterilmiş, 2006 ve 2008 yıllarında “Sesin Yolculuğu” Genç Besteciler Şenliği kapsamında çalışmaları seslendirilmiştir.
Marsyas
Müzik, Marsyas’ın mitolojik hikâyesi üstüne yazılmıştır. “Marsyas” bir satirdir. Athena’nın attığı flütü bulur ve Apollon’la yarışmayı göze alır. Apollon ise bir şartla kabul eder: Yarışmada yenilene istenilen ceza verilecektir. Bu yarışma Lidya’da gerçekleşir. Musalar ve Kral Midas hakemlik yapar. Apollon ve Marsyas bir türlü birbirlerine üstün gelemezler.Bunun üzerine Apollon Marsyas’a meydan okuyarak kavalını tersine tutup çalmasını buyurur. Kendisi liri ters tutup aynı sesleri çıkardığı halde Marsyas kavalını öttüremez, bu yüzden de yarışmayı kaybeder. Kral Midas yine de kavalın lirden üstün olduğunu söyleyince , Apollon onun kulaklarını eşek kulağına çevirir. Ama bununla da kalmayarak Marsyas’ı tutar bir ağaca bağlar ve derisini yüzer. Marsyas bu korkunç işkence karşısında can verir. Apollon sonradan yaptığına pişman olur ve lirini yere atarak kırar, Marsyas’ı da ırmağa çevirir.
YUNUS GENCER
1987 yılında İstanbul’da doğdu. 2004-2005 öğrenim yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nın teori-kompozisyon bölümünün lise devresine, 2007’de lisans devresine kabul edildi. Halen hem kompozisyon, hem de teori dallarında lisans 3. sınıfta okumaya ve Kompozisyon ve Teori Sanat Dalları’nın bütün öğretmenleriyle çalışmaya devam etmekte, aynı zamanda İTÜ – MİAM’da Michael Ellison’ın teori ve analiz derslerini izlemektedir. Besteleri 1. Sesin Yolculuğu konserlerinde ve MSGSÜDK Kompozisyon Sanat Dalı’nın 2008 yılında düzenlediği “30 Mayıs Konseri”nde seslendirilmiştir.
Dreaming of a Dream (In the Pursuit of Happiness)
Bir Yaprak – Bir Düş
Michael Ellison’ın Before All Beginning adlı parçasının provasında Sercan Büyükedes’in bas klarnetten çıkarttığı ruhumun derinliklerine kadar işleyen seslerden sonra, daha önce beste yazmak açısından uzak durduğum klarnete, önce topluluk içinde, daha sonra solo olarak besteler yazmaya başladım. Dinleyeceğiniz bestelerden ilki, “Amerikan Özgürlük Beyannamesi”nde bahsedilen, yaşamın, özgürlüğün ve mutluluk arayışının kimse tarafından değiştirilemez temel haklar olduğunu bütün dünya için hayal ederek ortaya çıkarttığım bir çalışmadır. İkincisi ise annemin derinliğini, kişiliğini, başarılarını ve bir sonbahar günü Kızıltoprak Parkı’nda 30’lu yaşlarında yürürkenki halini düşünerek yazdığım bir bestedir. Beste yazarken bu tip konular düşünmek de birer haktır. Her iki beste de “Sercan Büyükedes’in Klarinet Ruhu”na adanmıştır.
TUĞRUL ÖZER
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda lisans 1. sınıf öğrencisi olan Tuğrul Özer 1987 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da, liseyi Ankara’da Mızıka Okulu’nda tamamladıktan sonra 2006 yılında Bando Okulları’ndan mezun oldu. İki yıllık aradan sonra, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne girdi.
Şaka
Eser beş kısa bölümden oluşur. Şakacı bir karakterin hikâyesinin anlatıldığı eser, şakacının arkadaşlarına yaptığı bir şakayla başlar ve aralarında geçen diyaloglarla devam eder. Eserin bölümlerinde karakterin ruh hali yansıtılmaya çalışılmıştır. Besteci hikâyenin tamamını anlatmak yerine onu dinleyicinin yorumuna bırakır.
H. ATIL AKSOY
Müzik eğitimine 1994 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nın fagot bölümünde başladı. 6 yıl sürdürdüğü fagot eğitiminin 5 yılını Mehmet Ali Boğuç’a fenalıklar geçirterek, 1 yılını da Candan Çetin’i çıldırtarak geçirdi. Daha sonra bölüm değiştirerek kompozisyon bölümüne geçti. Volkan Barut’la 3 yıl armoni, 2 yıl füg çalıştı (füg konusunda biraz aksamalar oldu!). 3 yıl besteci ve orkestra şefi Babür Tongur’un sabrını zorlayarak kontrpuan, 2 yıl Özkan Manav, 2 yıl da Mehmet Nemutlu’yla derslere pek gelemeyerek kompozisyon çalıştı. Okul dışında da Besteci İlteriş Sun’la kompozisyon, müzik ve içki üzerine çalışmalar yaptı. Kompozisyon bölümündeki lisans eğitimini Özkan Manav’la (ki çok sabırlı çıktı kendisi) sürdüren Atıl Aksoy, Barkın Engin’le elektronik müzik üzerine çalışmakta, kayıt teknolojisiyle de yakından ilgilenmektedir (hatta bu konuyla ilgili yurtdışında okumak için burs aramaktadır).
OctaKent
Oktatonik dizinin suyunu çıkaracak şekilde kurgulanmış, üflemeli enstrümanlar için üç bölümden oluşan bir kentettir. Bu eser seratonin, endorfin, dopamin, noradrenalin hormonlarının fazlaca salgılandığı bir dönemde yazılmıştır. OctaKent, kısaca aşkı, onun komikliklerini ve içindeki enerjiyi konu alan bir eserdir. [Yapıtın “Şişli – Fulya” altbaşlığını taşıyan üçüncü bölümü seslendirilmemektedir.]
SİNAN ARSLAN
18 Nisan 1980 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk müzik eğitimini İlteriş Sun’dan aldı. Liseyi Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Duysal Tasarım Programı’nda Server Acim ve Ahmet Yürür’le kısa süreli kompozisyon çalıştı. 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne girdi. Burada Volkan Barut’la armoni, Özkan Manav ve Mehmet Nemutlu’yla kompozisyon, Hasan Uçarsu’yla kontrpuan, kompozisyon ve orkestrasyon çalıştı. Eğitimini lisans üçüncü sınıfta Mehmet Nemutlu’yla kompozisyon ve Volkan Barut’la füg çalışarak sürdürmektedir.
La Paix
Birinci bölümde La Paix hastanesinin bahçesinde kar yağışı eşliğinde duygusuzluğun duygusu hâkimdir. Her şey fludur. İkinci bölüm hipnotik bir etki ile başlar. Hipnotik etki devam ederken, nöbet yavaş yavaş gelir. Nöbet uzun sürmez. Hâlâ her şey fludur. Üçüncü bölüm misterioso’da La Paix’nin bahçesindeki karlar erimiş, bir şeyler sona ermiştir. Yeniden doğan güneş, yeniden doğuş. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. La Paix gökdelenlerin arasında kaybolur. Her şey fludur.
M. ERHAN TANMAN
1989 yılında İstanbul’da doğdu. 1996 yılında TRT Çocuk Korosu’na girdi. Bu koroda 2 yıl görev aldıktan sonra MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nın piyano bölümünde yarı zamanlı öğrenci oldu. Lise 1’de piyanoda Selen Bucak’ın, armonide Volkan Barut’un öğrencisi olarak tam zamanlı piyano ve kompozisyon bölümlerine geçti. Lise devresinde Babür Tongur’la kontrpuan, lisansta Selen Bucak’la piyano, Hasan Uçarsu, Özkan Manav ve Ahmet Altınel’le orkestrasyon, Mehmet Nemutlu’yla kompozisyon çalıştı. 2004 yılında R. Schumann’ın Gençlik Albümü’nden düzenlediği dört parça, Erdem Çöloğlu’nun yönetiminde MSGSÜ Genç Senfoni Orkestrası tarafından İtalyan Kültür Merkezi’nde başarıyla seslendirdi. Aralık 2008’de Avusturya’lı bakır topluluğu “Sonus Brass”tan aldığı sipariş üzerine bestelediği Misafir adlı müziğinin ilk seslendirilişi Avusturya’da yapıldı ve büyük ilgi gördü. Tanman, halen MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Piyano ve Kompozisyon Sanat Dalları’ndaki eşzamanlı öğrenimine lisans 3. sınıfta devam etmektedir.
Misafir
Sonus Brass’tan gelen sipariş üzerine 14 kişilik bir bakır ve vurmalı orkestrası için bestelenen Misafir’in konusu, Avusturya’daki Türklerle Avusturyalıların uyum sorunudur. Avusturya’da yaşayan üç farklı kişinin hikâyeleri dikkate alınarak bestelenen Misafir, müziğin en başında duyduğumuz ritmik ‘kapı tıklatma’ figürü ile temsil edilmekte ve bu figür laytmotif olarak müzik boyunca ara ara işitilmektedir. Müziğin söz konusu figürle bitiyor olması, bizlerin orada ne yaparsak yapalım hep misafir olarak kalacağımızı simgelemektedir. Dünya prömiyeri Avusturya-Vorarlberg’de yapılan Misafir’ in Türkiye prömiyeri bu gece yapılmaktadır. Dinlerken düşünmeniz ve zevk almanız dileğiyle.