Sesin Yolculuğu

1. konser 2008

10 Nisan 2008 Perşembe, 20:00
Mustafa Kemal Amfisi, İTÜ

Ceyhun Değirmenci (*1983)
Piyano için Müzik
(2007)
I.  İçten, acıklı, yalvarır gibi
II. Çok ağır ve gizemli

Can Okan, piyano

Sercan Büyükedes (*1989)
Si bemol Klarnet için Üç Küçük Parça (2007)
I.   Oyun: Allegro
II.  Dinlenme: Adagio
III. Karmaşa: Presto

Güneş Bulak, klarnet

Can Karadoğan (*1975)
Rebap Hanım ve Yıldızlar, elektroakustik (2007)

Erdem Helvacıoğlu (*1975)
Untitled Conversation, elektroakustik (2003)

The Lost Sound, elektroakustik (2007)

August 17, elektroakustik (2002)

Harun İyicil (*1986)
Fluid Train, klarnet ve elektronikler için müzik (2007)
Harun İyicil, klarnet

Stefan Pohlit (*1976)
Desertum, flüt ve piyano için (2003)
Recep Fıçıyapan, flüt
Hande Yusumut, piyano

ARA

Oya Çınar (*1982)
İsis, klarnet beşlisi için (2007)

Hande Menekşe, Mi bemol klarnet – Gürhan Eteke, Si bemol klarnet
Özlem Kolat, La klarnet – Merve Nuvasil, alto klarnet
Öykü Karadağ, bas klarnet

Rahşan İzmirli (*1983)
Türk Kahvesi, flüt dörtlüsü için (2007)

Sarhoş Sesler, flüt dörtlüsü için (2008)

Marsyas Flüt Kuartet
Aylin Özer –  Didem Karakaya
Zeynep Keleşoğlu – Anıl Acun

Amy Salsgiver (*1979)
Heavy Metals, vurmalı çalgılar ikilisi için (2006)
Amy Salsgiver – Kerem Öktem, vurmalı çalgılar

Ozan Sarıer (*1985)
Computer Music, elektronik ortam için müzik (2008)

Berkant Gençkal (*1977)
Viva!…La…¿Revolución?, iki piyano ve vurmalılar için (2007)

Oytun Eren, 1. piyano – Metin Ülkü, 2. piyano
Amy Salsgiver, 1. vurmalı – Kerem Öktem, 2. vurmalı

 


 

BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI

CEYHUN DEĞİRMENCİ
1983 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Aycan Teztel’le trombon öğrenimi g.rdü. Lise devresinden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kompozisyon Sanat Dalı’nda Volkan Barut’la armoni ve kompozisyon-analiz çalıştı. Halen Mehmet Nemutlu ile lisans 2. sınıfta kompozisyon çalışmaya devam etmekte ve yeni aşkı olan tiyatro oyunculuğunu amatör olarak Kasdav Gençlik Tiyatrosu’nda sürdürmektedir.
Piyano için Müzik
Bu müziğe program notu yazmam istendiğinde zihnimde canlanan bazı düşünceleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Program notu, eser ismi vesaire, müziğin dışındaki her şey, bu müziğin varoluşuna aykırıdır. Benliğimin, düşüncelerimin veya her ne ise onun, bu müziğin önüne geçmesini istemiyorum. Müziğin zaten beni anlattığına inanıyorum. Eğer bazı müziklerimde olduğu gibi bu müzik de bir edebi metnin bende uyandırdığı duygular veya onların sessel karşılığı üzerinden doğmuş olsaydı dinleyicilerle paylaşabileceğim bir ismi, belki bir konusu olurdu. O zaman program notu yazmamak için bu kadar savaşmama gerek kalmazdı. Umarım tüm bu yazdıklarım müzik üzerine bir düşünce oluşturmamış, müziği dinlemeden önce, dinlerken veya dinledikten sonrası için bir fikir vermemiştir. Herkese iyi dinletiler dilerim.

SERCAN BÜYÜKEDES
1989 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılında MSÜ Devlet Konservatuvarı’nın klarnet b.lümüne 6. sınıf öğrencisi olarak kabul edildi ve Ebru Mine Sonakın’la klarinet, İlteriş Sun’la solfej çalışmaya başladı. 2003 yılında kompozisyon b.lümünün lise devresi sınavlarına girdi ve bu b.lüme de kabul edildi. Bu b.lümde Volkan Barut, Babür Tongur, Özkan Manav, Mehmet Nemutlu, Hasan Uçarsu, Nihan Atlığ Simpson ve Melih Duygulu ile armoni, kontrpuan, füg, kompozisyon, orkestrasyon, partisyon okuma ve modal müzik çalışmaları yaptı. Klarinet ve bestecilik alanında okul çapında ve okul dışında birçok ustalık sınıfına aktif olarak katıldı ve birçok konserde görev aldı. Halen iki b.lümü birlikte yürüten Sercan Büyükedes şu anda MSGSÜDK’da lisans 2. sınıf öğrencisidir; kompozisyon çalışmalarını Mehmet Nemutlu’nun sınıfında sürdürmektedir.
Si bemol Klarnet için Üç Küçük Parça
İlk bölümde küçük ikili aralığını çok amaçlı bir oyuncak gibi kullanmaya çabaladım. Tıpkı bir rubik küpüyle oynar gibi. Renkleri düzeltmek adına bir oraya bir buraya çevirirken, düzenli olmasalar bile küpün üzerindeki renkler bizi cezbetmeli. Ya da bir kedinin yumağıyla oynaması gibi son derece doğal. Sadece oyun! İkinci bölümde bu basit oyun oynama safhası biter. Önceden oyuncak gibi kullandığım materyali, bu coşkulu varlığın durulmasını ve bulunduğu dünyayı huzurla uzaktan izlemesini, kendine giderek bir şeyler katmasını ifade etmekte kullanmaya çalıştım. Üçüncü bölümde, yine aynı materyallerle, ilk iki b.lümdeki ruh hali tamamen birbirine karışır, gelgitler ve içsel kavgalar başlar. Bu karmaşadan kurtulmaya çalışan varlık, uzun süre kendiyle çatıştıktan sonra keskin bir adımla yeni hayatına başlar.

CAN KARADOĞAN
1975 yılında İstanbul’da doğdu. Müzikle uğraşmaya 13 yaşında klasik gitar çalarak başladı. İstanbul Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği B.lümüne girdi. Burada okuduğu süre zarfında “Too Much” adlı rock projesinde basçı ve solist olarak müzik yazdı, icra etti ve yayınladı. 1998 yılında Hamburg’a gitti ve Hamburg-Harburg Teknik Üniversitesi’nde Bilgi İşlem ve Audio üzerine yüksek lisans derecesi aldı. Hamburg’ta oturduğu altı senede şan ve şarkı yazarlığı çalışmalarına devam etti ve orada kurduğu, solistlik ve söz yazarlığı yaptığı “Juno & The Peacock” adlı alternatif rock-caz topluluğu ile “My Cruelest Twin” adlı mini albümü kaydetti (2001). 2000 yılında aynı toplulukla katıldığı Bandnet Müzik Yarışmasında ikinciliği kazandı. 2004 yılında İstanbul’a d.ndü ve İ.T.Ü. Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) ses mühendisliği ve tasarımı doktora programına başladı. 2006 yılında “İstanbul 4711” adlı elektroakustik eseri Belçika’da Gonzo’s Circus tarafından “Ctrl_Alt_Del” albümünde yayınlandı. 2007 yılında “VOL.01 Türkiye’den Alternatif Rock” toplama albümünde “CanK” projesi ile yaptığı “Kış” adlı parçayı Voltaj tarafından yayınladı. Mart 2008’de yayınlanan “Rock Sınıfı” adlı albümde “Zaman Makinesi” adlı şarkıyı yorumladı. Halen İTÜ-MİAM’da kanun kayıt teknikleri üzerine olan doktora tezini hazırlamakta ve araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

ERDEM HELVACIOĞLU
Erdem Helvacıoğlu, Türkiye’nin en çok tanınan çağdaş elektronik müzik bestecilerinden biridir. Eserleri tüm dünyada çeşitli zamanlarda seslendirildi. Eserleri, aralarında Luigi Russolo, MUSICA NOVA ve Insulae Elektroakustik Müzik Yarışmaları da olan, çeşitli uluslararası yarışmalardan ödüller aldı. “A Walk Through The Bazaar” adlı albümü çok sayıda müzik dergisi tarafından “olağanüstü” olarak tanımlandı. 2006 Dünya Futbol Şampiyonası, Bang on a Can All Stars, Todd Reynolds, Kinan Azmeh, Margaret Lancaster ve Cem Duruöz gibi sanatçı ve organizasyonlardan eser siparişleri aldı. ABD’li plak şirketi “New Albion” tarafından yayımlanan “Altered Realities” adlı solo albümü, All About Jazz, Textura ve Cyclic Defrost dergileri tarafından 2007 senesinin en iyi albümü seçildi.
Untitled Conversation
Untitled Conversation, İstanbul’un çeşitli yerlerinden alınmış konuşma kayıtları ve diğer saha kayıtlarının, elektronik sesler ile harmanlanmasından ortaya çıkmış bir eserdir. Eser, Asya ve Avrupa arasında yer alan İstanbul’un, günlük hayatına ait atmosferi nakletmektedir. Eserin adı, Elmadağ Parkı’nda iki yaşlı adam arasında geçen sohbetin gizli kaydından esinlenmiştir. “Untitled Conversation”, ilk kez 24 Nisan 2004’de CREATE Konserinde seslendirilmiştir.
The Lost Sound
Bu eser, çağdaş Türk Müziği repertuarında kullanılmayan iki eski geleneksel Türk enstrümanı olan “çeng” ve “rebab”’ın sesleri üzerine inşa edilmiştir. Çeng ve rebab, özel tasarımları, çok alçak ve özel ses karakterlerinden dolayı, modern müzik dünyamıza adapte edilemediler. Onların özgün karakterleri ve tınıları birkaç kayıt ve bir iki üstadın özel olarak ürettikleri modelleri dışında sonsuza kadar yok olmuş durumda. The Lost Sound bu iki muhteşem enstrümana atfedilmiştir.
August 17
Bu eser, 17 Ağustos 1999’da Türkiye’de yaşanan deprem hakkındadır. Eser, bir plaktan gelen eski bir şarkı ile başlar. Bu sakin ve nostaljik hava, birden depremi anımsatan korkunç sesler ve sarsıntılarla bozulur. Eserin sonuna kadar yaşam için ümit var gibi g.zükür, ancak finalde geriye sadece pikabı n parçalanması  ve kayı pları mı zı n belli belirsiz yankı sı  kalı r. August 17 ilk kez 2003 CEAIT Elektroakustik Müzik Festivali’nde seslendirilmiştir.

HARUN İYİCİL
1986’da İstanbul’da doğdu. Bilfen İlköğretim Okulu’ndayken, Mustafa Saka ile başladığı piyano ve solfej derslerine, Can Simer ve Semih Korucu ile devam etti. 1994’te CKM’de bir piyano resitali verdi. Ortaokulu ve liseyi Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okuduğu sırada Julia Kerimov’la piyano derslerine devam etti ve HipHop Davul Stüdyosu’ndan davul dersleri aldı. Bu dönemde liselerarası festivallerde, konser organizasyonlarında ve yarışmalarda çeşitli gruplarda davulcu olarak yer aldı. Daha sonra MSGSÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Volkan Barut’tan armoni dersleri aldı. 2005’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin müzik b.lümüne burslu kabul edildikten sonra kompozisyon ve ses teknolojileri konusundaki çalışmalarına ağırlık verdi. Halen bu çalışmalarının yanı sıra aktif bir müzik grubunda klavye çalmaktadır.
Fluid Train
Bu parça, Si bemol klarnet çalan ve elektronik efektler barı ndı ran bir sistemi canlı  olarak kontrol eden bir müzisyen için yazı lmış tı r. Performans sı rası nda müzisyenin çaldı kları , bu sistemden geçerek seyirciye ulaş maktadı r. Çalı nanlar elektronik efektler yoluyla iş lenerek ş ekillenmektedir. Harun İ yicil ve Batuhan Bozkurt bu parçadaki elektronik altyapı nı n performans sı rası nda icracı tarafı ndan rahat bir ş ekilde kontrol edilebilmesini sağ layabilmek için beraber çalış mış lardı r.

STEFAN POHLIT
Saarbrücken, Basel, Lyon ve Karlsruhe’de öğrenim g.rdü. 2004’ten beri, Almanya’da konferanslar vermekte ve özellikle Orta Doğu müzikleriyle ilgili değişik kültürlerarası projeler yönetmektedir. 2005 yılında, Wolfgang Rihm’in kompozisyon sınıfında sanatta yeterliliğini verdi. 2007’ye kadar Karlsruhe Uluslararası Müzik Eğitim Akademisi’nde ve Karlsruhe Müzik Üniversitesi’nde müzik kuramı dersleri veren Pohlit, 1999’dan bu yana Türkiye’ye ve değişik Orta Doğu ülkelerine giderek Arapça ve Türk.e öğrendi. 2003/4 yıllarında misafir öğrenci olarak Adana Çukurova Üniversitesi’nde bir dönem çalışma yaptı. Aynı yıllarda, MİAM’da Prof. Şehvar Beşiroğlu’nun yönlendiriciliğinde özel dersler aldı. 2007 yılında aynı kurumda Prof. Dr. Kâmran İnce’nin kompozisyon sınıfında doktora öğrenimine başladı. Pohlit’in çalışmaları iki Pisagor geleneğini birleştirmektedir fakat sadece Batı müziğine dayanmaz. Çift kültürel ve ruhsal potansiyelinden kaynaklanan kendi kimliğini ifade ederek, yeni bir mikrosesli armoni deneyimlemektedir.
Desertum
“[…] İ zlenen her yol her ne kadar tek bir noktada tekrar tekrar birleş se de, bunlar, sanki herhangi bir varoluş  türünün rastlamsal ve tekrara dayalı  olmayan doğ ası nı n sembolize etmesi gibi ..lün keyfî g.rünmesi gerçeğ ine dayanı rlar. Nitekim, çöl aslı nda hiçbir ş eyi sembolize etmez. Çöl, sadece yolları n sonunda birbirine dolandığı  ve kendilerini sardığı  vahalar yoluyla önceden sezilebilir; nitekim, bu yolları n oluş turduğ u ağı n ölçeğ i kü.üldük.e, birbiri üstüne yığı lan ve sonra tekrar ayrı lan traversler –kı rmı zı  noktalı  yönlerin dikenli dokusu gibi– g.rülebilir. Ve bu çeliş ki zaten kendi Latince isminden kaynaklanı r: .ünkü sero, bir sı raya koymak, zincirlemek, ya da zikzak yaparak gitmek anlamı na gelir. De-sero, bu zinciri çözmek, bağ ları  kesmek ve sı raları bozmak demektir. Desertum ise, hiçbir yere gitmeyen izlerin bulunduğ u bölgedir.”
Raoul Schrott, Die Namen der Wüste (..lün İ simleri), Kahire, Mart 2000
Raoul Schrott, “Khamsin” © 2002 Carl-Hanser-Verlag, Münih – Viyana
S.-Fischer-Verlag tarafından 2002’de yayınlanmıştır.
Hanser Publisher’ın nazik izinleriyle

Bu çalışmanın “şarta bağlı ” armonisi, 7’inci ve 11’inci doğ uş kan seslere dayanı r. Bu doğ uş kanlar, majör ü.lülerin tonal iliş kilerine dayanan ve parçalanmış  bir mevcudiyet gibi algı lanan daireye benzer merkezi bir alandan ortaya çı karlar. Batı ’ya dayalı  polifoni ile Orta Doğu’nun makamsal ezgisi, prizmamsı  bir perspektifin ortak biçimi içinde kaybolup gider. Ezgisel çizgiler, doruk noktası na uzanan çeş itli teş ebbüslerle birleş ir ve merkezi bir tema ile sonuçlanı r. Fakat cansı z taş oluş umları na karşı t biçimde, insan deneyimi daima içteki bir bağ lama ve onun anlamlı  duygusuna tekabül eder. Bu nedenle, biçimsel idrak direkt olarak – herhangi bir “çöl romantizmi”nin ötesinde ve kendisi içindeki bölünmenin koşulları  altındaki – hava için soluyan modern insana seslenir.

OYA ÇINAR
2001-2005 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda lisans düzeyinde kompozisyon eğitimi g.rdü. Mete Sakpınar’dan kompozisyon ve füg, Emel Çelebioğlu’dan armoni ve müzik teorisi, Ramiz Melik Aslanov’dan partisyon okuma ve çalma, İlhan Usmanbaş’dan modern notasyon ve Lale Feridunoğlu’ndan piyano dersleri aldı. 2005 yılında birincilikle mezun olarak, kompozisyon alanında aynı kurumda yüksek lisans eğitimine başladı. 2007 yılında girdiği tez savunma sınavında tezi oybirliğiyle kabul edildi ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl doktora eğitimine başladı. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olan Oya Çınar’ın birçok oda müziği yapıtı İstanbul’un değişik konser mekânlarında seslendirilmiştir.
Beş Klarinet için Dört Bölüm: “İsis”
Eser birbirinden bağı msı z dört b.lümden oluş maktadı r. Her b.lüm ayrı  bir karaktere sahiptir. İ lk b.lümde Ligeti’nin müziğ indeki “saatler ve bulutlar” üslubuna yakı nlı k göze çarparken, 2. b.lüm ABA formundadı r ve enerjik, canlı  bir temanı n b.lüm boyunca hakimiyeti söz konusudur. 3. b.lüm antik çağ ları n müziksel renklerini yansı tan bir tarzda iş lenmiş tir. Son b.lüm ise ezgisel, ritmik ve melodik tüm unsurları n, ilk duyuluş ları nı n ardı ndan yeniden ele alı narak iş lenmesi üzerine kuruludur.

RAHŞAN İZMİRLİ
1983 yılında Almanya’da dünyaya geldi, ilk müzik çalışmalarına 1990 yılında mandolin ve cura çalarak başladı. 1996-1998 yılları arasında Utku Özkanoğlu ile klasik gitar, Leyla Hüseyinova ile piyano çalıştı. 1998 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın flüt b.lümünü kazandı. 1999 yılında aynı kurumda, Aydın Azimov ile kompozisyon çalışmalarına başlayarak öğrenimini her iki b.lümde de sürdürdü. Gülşen Tatu ve Halit Turgay’ın flüt ustalık sınıflarına katıldı. 2005 yılında Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyununa temsil müziği yazdı. 2005’te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon b.lümüne yatay geçiş yaparak Mete Sakpınar’la çalışmaya başlayan Rahşan İzmirli birçok konserde kendi eserlerini seslendirdi, 2006 yı lı nda gerçekleş tirilen “Sesin Yolculuğ u” ş enliğ inde oda müziğ i yapı tları yla yer aldı . 2007 yı lı nda lisans devresinden mezun oldu. Halen aynı  konservatuvarda yüksek lisans programı na devam eden Rahş an İ zmirli, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ’nda öğ retim görevlisidir.

AMY SALSGIVER
1997’de Manhattan School of Music’de eğ itim almak için New York’a yerleş en Amy, burada Afro-Cuban big-band’lerde, çağ daş  müzik toplulukları nda, senfoni ve opera orkestraları nda, müzikallerde ve kayı t stüdyoları nda çaldı . Aynı  yı llarda, Kosova ve Kolombiya gibi savaş tan zarar g.rmüş  bölgelerin halkları  için konserler veren Bond Theater Company’nin üyesi olarak dünyayı dolaş tı . Mezuniyetinin ardı ndan Gana’ya giderek, çok geniş  bir repertuara sahip bir çeş it Afrika ksilofonu olan “gyil” üzerine çalış maları nı  sürdürdü. New York’a kı sa süreli d.nüş ünde Carnegie Hall’da çaldı , Philedelphia Virtuosi ile bir turneye çı ktı  ve New York Repertory Opera, Composers Guild ve Alarm Will Sound gibi topluluklarla konserler verdi. Ayrı ca Brooklyn College Percussion Ensemble ile Dublin, İ stanbul ve San Sebastian’da sahne alan Amy, 2004 yı lı ndan bu yana İ stanbul’da yaşı yor.

OZAN SARIER
1985 yı lı nda İ talya’da, Floransa’da doğ du. 4 yaşı nda ilk çalgı sı nı  edinen Ozan, 8 yaşı nda ilk bilgisayarı  ile müzik denemelerini yaptı . Ortaokul ve liseyi Kadı köy Anadolu Lisesi’nde okudu, bu yı llarda elektrik gitar, kompozisyon ve ses teknolojileri üzerine kendini geliş tirdi. 2004 yı lı nda İ stanbul Bilgi Üniversitesi Müzik B.lmünü’nde okumaya baş ladı . Devam eden yıllarda çalışmalarını ve araş tı rmaları nı  kompozisyon ve elektronik müzik üzerine yoğ unlaş tı ran besteci/müzisyen, “Bilgi İ nteraktif Ses Projesi” kapsamı nda, okuldan arkadaş ları yla çeş itli konserler verdi. Halen eğ itimine Bilgi Üniversitesi’nde devam eden Ozan, sesi ve fiziğ i bir olarak g.rüp, gerçek dünya olayları ndan aldığı  esinle sanal ortamı n bilgi iş leme yetisini harmanlayarak müzik yazmakta ve icra etmektedir. Bilgisayarlarla müzisyenler arası nda akı cı  iletiş im kurabilmek için araş tı rmalar yapan besteci, alanı ndaki akademik eğ itime devam etmeyi planlamakta.
Computer Music
Adını mizahi bir şekilde bilgisayar müziğinden alan eser, bilgisayarın güncel yaşamın içinde edindiği kalıcı yeri sorgulamaktadır. Yaklaşık elli yıldır elektronik müziğin varlığını sağlayan bilgisayar, bu elektroakustik eserde akustik bir enstrüman olarak yer almaktadır. Eser, dinleyiciyi varlığına olan aşinalığımızdan dolayı duymaktan kaçındığımız bilgisayar sesinin içinde kısa bir serüvene çıkarmayı amaçlamaktadır.

BERKANT GENÇKAL
d. Razgrad (Bulgaristan), 25 Nisan 1977. 1989’da ailesiyle Türkiye’ye göç ederek lise eğ itimini İ zmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdürmüş , 1995 yı lı nda BÜMSSF Teori-Kompozisyon b.lümüne girmiş , Zarife Bakihanova ile armoni, Elhan Bakihanov ile kompozisyon çalış mış tı r. 2000 yı lı nda İ ngiliz Konsolosluğ u’nun düzenlediğ i Yı lı n Genç Müzisyeni Yarış ması ‘nı n orkestra kompozisyonu dalı nda “Piyano – Perküsyon ve Yaylı lar için Süit” adlı  yapı tı yla mansiyon almış tı r. Aynı  yı l İ ngiltere’deki Royal Northern College of Music’te (Manchester) John Corrigliano’nun atölye derslerine katı lmış tı r. “Bakire Hikayeler” adlı  yapı tı  IV. Ulusal Nejat F. Eczacı başı  Yarış ması ‘nda ikincilik kazanmış tı r. 2004-2006 arası nda Nejat Eczacı başı  bursu ve Schuurman&Schimmel bursu ile Hollanda’ya gitmiş  ve Rotterdam Konservatuarı ‘nda (Codarts) Peter-Jan Wagemans ile kompozisyon, René Uylenhoet ile elektronik müzik üstüne Yüksek Lisans çalış maları nı  sürdürmüş tür. “2 Views Orient” adlı  yapı tı  Rotterdam’ı n “The Unanswered Question” etkinliklerinde, Sofya’da, Stuttgart 2006 ISCM (International Society of Contemporary Music) festivalinde Ensemble Modern-Frankfurt tarafı ndan seslendirilmiş tir. Bu yapı t en son Ekim 2006 İ stanbul 4. Akdeniz Çağ daş  Müzik Günleri’nde İ talyan Kültür Merkezi’nde seslendirilmiş tir. “Suit Trakia” adlı  yapı tı  2006’da, VI. Nejat F.Eczacı başı  Ulusal Beste Yarış ması ’nda birincilik kazanmış tı r. Halen İ stanbul Teknik Üniversitesi MIAM (Müzik İ leri Araş tı rmalar Merkezi)’nde Dr.Robert Riegle ve Dr.Michael Ellison ile doktora çalış maları nı sürdürmektedir.
¡Viva!…La…¿Revolución?
Peter-Jan Wagemans’a adanmıştır.
Eserimin başlangıç noktası Victor Jara’nın biyografik/balad geleneği ile bestelemiş olduğu ve Angelita Huenuman adındaki bilinmeyen Mupuche (Güney Amerika yerlisi, Şilili) kadın savaşçının övüldüğü şarkıdır. Frederic Rzewski’nin “Kenetlenmiş Halk Asla Yenilmez!” adlı eserindeki politik bakışının ilhamı altında kalarak Latin Amerikan karakterli melodik yapısını ve form gelişimini karşıma aldım. Eserde beş b.lüm birbirine bağlanmış (kenetlenmiş) bir şekilde durmaktadır. Tempo, ritmik kalıplara son derece bağlıdır; bu yüzden değişkendir. Besteleme aşamasının başlangıcında bu Latin Amerikalı kahraman, Türkiye’de tanınan ve 1980’lerdeki askeri hükümet döneminde infaz edilen Deniz Gezmiş’i hatırlatmaya başlar.

2
designed by TMA