4 Mayıs 2025 Pazar, 19:00
Atatürk Kültür Merkezi, Tiyatro Salonu
Ahmet Talha Kılıç (*2002)
resonat, it’s not the time to fall asleep, keman, çello ve piyano için (2025)
İrem Başer (*2001)
li’chronicle, keman, çello ve piyano için (2025)
Göksu Poyraz (*2004)
Piyanolu Trio, keman, çello ve piyano için (2025)
Arda İşkol (*1998)
The Grid, keman, çello ve piyano için (2025)
Atabak Amjadi (*1999)
Nuclear Winter, keman, çello ve piyano için (2025)
Schallfeld Ensemble
Lorenzo Derinni, keman
Manuel Lukas Josef Schager, çello
Patrick Skrilecz, piyano
4 Mayıs 2025 Pazar, 20:30
Atatürk Kültür Merkezi, Tiyatro Salonu
Çağkan Cezzar Bircan (*2000)
Tranquillitatis, flüt, Paetzold flüt, arp ve klavsen için (2025)
Deniz Eğilmezbaş
Durélle, flüt, Paetzold flüt, arp ve klavsen için (2025)
Azra Kaya (*2002)
Gece Yarısı ve Sabah Yağmurunda, flüt, Paetzold flüt, arp ve klavsen için (2025)
Kamil Deniz (*2002)
For Me to Exist, flüt, blok flütler, arp ve klavsen için (2025)
Şahin Kureta (*1984)
Kontrbas Paetzold Flüt için Parça, Fa kontrbas Paetzold flüt için (2025)
Toykan Efe Kahraman (*1999)
Ciyak, flüt, blok flütler / Paetzold flüt, arp ve klavsen için (2025)
Orkay Pazarcı (*2003)
Uigwe, alto flüt, Do Paetzold flüt, arp ve klavsen için (2025)
Yunus Eren Kırmızıgül (*2002)
Katabasis, flüt/pikolo/bas flüt, blok flütler / Paetzold flüt, arp ve klavsen için (2025)
airborne extended
Elena Gabbrielli, flüt / pikolo / alto flüt / bas flüt
Caroline Mayrhofer, blok flütler / Paetzold flütler
Tina Žerdin, arp
Sonja Leipold, klavsen
BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI
AHMET TALHA KILIÇ
2002 yılında İstanbul’da doğan Talha Kılıç, piyano ile 13 yaşında tanışmıştır. Sakarya Anadolu Lisesi’nden mezuniyetinin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim görmeye başlamıştır. 2025’te mezun durumuna geçecek öğrenci, müziği de kapsayan gerçekliği tümüyle keşfetmekte, yer yer kurcalamaktadır.
resonat, it’s not the time to fall asleep
Okunan ninnilere tavır almış bir ses, uyku ile teslimiyet yolunda olanlara ne söyler? resonat, it’s not the time to fall asleep veya resonat, uykuya dalmanın vakti değil, önceden belirlenmiş bir sistem, fikir, planla yola çıkmaktan ziyade; jestleri, idiomatik yazımı, deneyselliği ve müzikal fikirlerin keşfi ile bunların birbiriyle ilişkisini odak merkezine alan, spektral tavır içeren bir yazım sürecine dayanır.
İREM BAŞER
2001 yılında İstanbul’da doğan İrem Başer, müzik hayatına 2015 yılında girmeye hak kazandığı Aşık Veysel Güzel SanatlarLisesi’nde başladı. Dört sene boyunca eğitim gördüğü bu okulda piyano eğitimi aldı. 2019 yılında okuldan birincilikle mezunoldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon bölümüne girmeye hak kazandı.Kompozisyon çalışmalarını 2019-2023 yılları arasında Can Aksel Akın’la, 2023-2024 yılları arasında Hatıra Ahmedli Cafer ilesürdürdü. 2022 yılında gerçekleşen Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nda mansiyon ödülü ve 2022 yılında gerçekleşen BESOM Derneği’nin düzenlediği 100. Yıl Piyano İçin Çocuk Parçaları BesteYarışması’nda mansiyon ödülü aldı. Sean Doherthy, Elvira Muratore ve David Braid’in bestecilik çalıştaylarına katıldı. 2024yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Aynı yıl, Anadolu Üniversitesi DevletKonservatuvarı Kompozisyon bölümü yüksek lisans devresine girmeye hak kazandı. Şu anda yüksek lisans çalışmalarına bu kurumda Onur Dülger’le devam etmektedir.
li’chronicle
Piyano, keman ve viyolonsel üçlüsü için yazılan eserin üç bölümünde de sesler ve farklı tekniklerle yeni tını ve karakter arayışları amaçlanmıştır. Bestecinin istediği ve belirttiği kısımlar dışında partisyon içerisinde icracıya yönelik denemelere ve isteklere de alan açılmıştır. Böylelikle müzik, her yeni icrada yeni tını ve karakter arayışına yönelik bir deneme niteliğini de taşır. li’chronicle üç bölümden oluşan üç kronik etkidir. Bu kronik etkilerin semptomları birbirlerinden farklı olsa da birbirlerine benzeyen yönleri vardır.
GÖKSU POYRAZ
2004 yılında Antalya’da doğdu. Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nde eğitimine devam ederken Prof. Dr. Attila Kadri Şendil’le armoni ve kompozisyon çalıştı. 2023 yılında Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’ne tam burslu olarak kabul edildi. Kompozisyon eğitimine lisans 2. sınıf öğrencisi olarak Prof. Dr. Mehmet Can Özer’le devam etmektedir.
Piyanolu Trio
Bu kompozisyon zaman içinde gelişen yoğunluk değişimleri ve enstrümanlar arası etkileşimler üzerine kuruludur. Her enstrüman hem bireysel bir ses kimliğine sahip olur, hem de ortak bir ses alanının parçası haline gelir.
ARDA İŞKOL
7 Haziran 1998’de Mersin’de doğdu. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman bölümüne kabul edildi. Yedi yıl kadar sürdürdüğü bu eğitimi boyunca çeşitli ustalık sınıflarına katıldı, orkestralarla, farklı çalgı gruplarıyla ve solo olarak Türkiye’de ve Avrupa’da konserler verdi. 2016 yılında lisans eğitimine Kompozisyon bölümünde devam etme kararı aldı. Önce Burhan Önder, sonra Turgay Erdener’le çalıştı. Hasan Uçarsu, Emre Sihan Kaleli, Tolga Yayalar, Yiğit Aydın ve Onur Türkmen gibi bestecilerin söyleşileri ve ustalık sınıflarına katılma fırsatı buldu. 2019-20 kış sömestrinde, Erasmus programıyla Almanya’ya giderek eğitimine Hochschule für Musik Karlsruhe’de devam etti. Buradaki eğitimi sırasında Wolfgang Rihm ve Markus Hechtle gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. Ayrıca, alman şair Friedrich Hölderlin’in 250. doğum gününü kutlamak için düzenlenen bir şarkı yarışmasında 1.lik ödülü aldı. Erasmus eğitimi sonrası kompozisyon çalışmalarına Hatıra Ahmedli Cafer ile devam etti ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon bölümü lisans devresinden 2021 yazında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2021 finalinde 1.’lik ödülüne layık görülen besteci, BESOM’un düzenlediği Çocuk Parçaları Piyano Beste Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı. 2023 yılında keman konçertosu alanında düzenlenen İKSEV 12. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nda da 1.lik ödülü alan Arda İşkol, 2023 yazında HÜADK Kompozisyon bölümündeki yüksek lisans eğitimini Hatıra Ahmedli Cafer danışmanlığında tamamladı. Eğitimini halen HÜADK Kompozisyon bölümünde sanatta yeterlik seviyesinde sürdürmektedir.
The Grid
Eser, adını çoklu perspektif noktaları ile çizim yapılması öğretilirken kullanılan bir terimden almaktadır. Belirlenen noktalardan çizilen silik çizgilerle oluşturulan bu ‘ızgara’ çizimin temelini oluşturmaktadır. Bu müzikte de seçilen basit fikirler müziğin sahip olduğu bölmelerin temelini oluşturmuş ve gelişimin bu temel üzerinden ilerlemesini sağlamıştır.
ATABAK AMJADİ
1999 yılında Tahran, İran’da doğdu. Müzik dünyasıyla 13 yaşında elektro gitar çalarak tanıştı. 2019 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Bölümü’ne kabul edildi ve burada Yiğit Aydın ve Prof. Tolga Yayalar’ın danışmanlığında lisans eğitimine başladı. Halen aynı üniversitede Prof. Onur Yıldırım’la yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir. Klaus Lang, Magnus Lindberg, Zosha di Castri, Eivind Buene ve Mahir Cetiz gibi tanınmış bestecilerin ustalık sınıflarına katıldı. Eserleri Peter Burwik yönetimindeki Ensemble XX. Jahrhundert, Bilkent Ensemble, Contemparlando Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, klarnetçi Nina Janßen-Deinzer ve flütist Peyee Chen gibi seçkin topluluklar ve müzisyenler tarafından seslendirilmiştir. Besteci kimliğinin yanı sıra ses tasarımcısı ve elektronik müzisyen olarak da aktif bir şekilde çalışmaktadır.
Nuclear Winter
Nuclear Winter, Vivaldi’nin Kış başlıklı eserinin, ona günümüzün—hatta belki yakın geleceğin—bakış açısıyla yaklaşan distopik bir yansımasıdır. Geçmiş ile şimdiki zaman arasında ürpertici bir paralellik kurar; doğanın buzlu zarafetini, insan ilerlemesi ve teknolojik müdahalenin ağırlığı altında bozulmuş haliyle yansıtır. Eser, teknolojik gelişmelerimizin yalnızca dünyayı değil aynı zamanda müziği algılayış ve yaratış biçimimizi de nasıl dönüştürdüğünü sorgular. Ses dünyası, spektral teknikler ve elektronik müzikten alınan öğeler—örneğin mixtape tarzı katmanlamalar ve zaman esnetmeleri—üzerine kuruludur. Organik ile sentetik, gelenek ile bozulma arasındaki sınırları belirsizleştirir.
* * *
ÇAĞKAN CEZZAR BİRCAN
2000 yılında İstanbul’da doğdu. Sanatla ilk kesişimi 5 yaşında origami ile olup beraberinde astronomiye merak salmıştır. 14 yaşında piyanoya, 17 yaşında gitara başlamıştır. 2015-2019 yılları arasında Pera Güzel Sanatlar’da piyano ve müzik teorisi üzerine eğitim alıp, ardından 2019 yılında müzik teknolojileri ve besteciliğe yönelmiştir. 2022 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne girmiştir, şu anda 3. sınıf öğrencisidir. Romantik dönem ve blues’dan esinlenerek, form ve biçim tekniği olarak interdisipliner geçmişinden yararlanmaktadır. Origami, simetrik ve asimetrik sistemler arasındaki dengeyi ve bu düzenlerin toplamının ortaya koyduğu makro yapıları gözlemlemesinde önemli bir rol oynarken, astronomi döngü olgusunu ve iç içe geçen sistemlerin uyumunu kavramasına yardımcı olmuştur. Bu iki bakış açısının toplamı mekanik bir yapı üretmekten ziyade doğalı ortaya çıkartmak amacıyla kullanılmaktadır.
Tranquillitatis
Geçmiş yüzyıllarda gözlemleme teknolojilerimizin yetersizliğinden ötürü insanoğlu bilinmezin karşısında hayal gücünü kullanmak durumunda kalmıştır. Dönüp baktığımızda adeta küçük çocukların sorduğu sorular gibi günümüze göre abes ama bir o kadar da umut dolu hayaller. 18. yüzyılda yaşamış ünlü astronom ve aynı zamanda müzisyen William Herschel ve meslektaşlarının görüşleri bilinmeze karşı bir hayaldi. Günümüzde basit bir dürbünle bile Ay’ın yüzeyinin hayattan yoksun çorak bir kaya parçası olduğu gerçeğini görmek mümkün. Ancak zamanın optik teknolojileri net olmadığı için tıpkı burada olduğu gibi Ay’ın yüzeyinde de kırlar, akarsular, uygarlıklar olduğu, hatta oradaki uygarlıkların festivaller ve kutlamalar yaptığına kadar bilim insanları ve toplum arasında bir genel görüş vardı. Mercek almak için konuştuğum bir fotoğrafçı bile Ay’ın yüzeyinde denizler olduğu kanısındaydı, çünkü fotoğraf karelerini renkte düzeltme yapmadan birleştirince yüzeydeki havzalar mavi gözüküyordu. Tabii ortada bir deniz, akarsu, uygarlık veya ekosistem, hiçbiri yok. Peki neden bu benzerlik arayışı? Cevap her zaman kişiden kişiye değişecektir. Gözlemcinin kalbindeki ne ise onu yansıtacaktır. Eser adını Ay’ın Sükûnet Denizi adlı volkanik havzasından almaktadır. Akustik bir foley yaklaşımı tutularak yabancı ama bir o kadar da tanıdık gelebilecek bir ekosistem yaratma gayesi göz önünde tutulmuştur. Ancak eserin kemiğinde başta yarım sonlarda tam olan ve sonda yarım başlarda tam olan iki temanın birbirine kaynaşmasından oluşan genel bir form hâkimdir. Herschel’in gördüğü gölleri duymak hoş olurdu, duyusal bir seraptan hallice.
DENİZ EĞİLMEZBAŞ
Eskişehir doğumludur. Müzik eğitimine 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Programı’nda başlamış, burada Özge Güncan, Toros Can ve Oytun Eren’le piyano, Bülent Akdeniz’le oda müziği çalışmıştır. Ayrıca Metin Ülkü, Hülya Tarcan gibi isimlerden dersler almış; Pieter Snapper ile kompozisyon, Faris Akarsu ile hem kompozisyon hem piyano çalışmıştır. Şu anda Anadolu Üniversitesi Kompozisyon Yüksek Lisans Programı’nda Onur Dülger’le eğitimine devam etmekte, aynı kurumda solfej, armoni, müzik teorisi ve piyano dersleri vermektedir.
Durélle
Anneme ithaf ettiğim bu müzik, farklı fikir ve dokuların bir araya geldiği, birbirlerine dönüştüğü ve farklılaşarak yeni yapılanmalarda varlıklarını sürdürdükleri bir ses evreni oluşturmaktadır.
AZRA KAYA
2002 yılında Eskişehir’de doğan Azra Kaya, müzik eğitimine 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü’nde başladı. Lise eğitimini Şeniz Serter’in keman sınıfında tamamladı. Eğitimi süresince Bilkent Keman Günleri ve CAKA gibi çeşitli ustalık sınıflarına katılarak Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Ildiko Moog, Aleksandr Vinnitskii, Muhammedjan Turiev, Igor Tkachouk, Adilhoca Aziz, Dylan Blackmore, Orhan Ahıskal, Sevil Ulucan Weinstein, Spyros Gigontis, Beste Tıknaz Modiri, Ani Schnarch ve Itzhak Rashkovsky gibi önemli müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu. 2017 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na kabul edildi. Aynı yıl İtalya’da düzenlenen Young Musician International Competition ‘Città di Barletta’ yarışmasında kendi kategorisinde 2.lik ödülüne layık görüldü. Lisans eğitimine Şenol Aydın’la başlayan Azra Kaya, bu süreçte Pieter Snapper ile elektronik ve akustik kompozisyon üzerine çalışma fırsatı buldu. 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü’nde ön lisansını tamamlayarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Bestecilik Sanat Dalı’na kabul edildi. 2024 yılında düzenlenen Sesin Yolculuğu festivalinde bas klarnet ve viyolonsel için yazdığı düosu seslendirildi. Aynı yıl Bilgi Yeni Müzik Festivali’nin açık çağrısına kabul edilen eseri Diskant Ensemble tarafından seslendirildi. Halen bestecilik çalışmalarına Ahmet Altınel’in sınıfında devam etmektedir.
Gece Yarısı ve Sabah Yağmurunda
Joan Miró’nun Gece Yarısı ve Sabah Yağmurunda Bülbülün Şarkısı adlı tablosundan esinlenerek bestelenmiş olan bu eser, dinleyiciye kendi öznel deneyimini sunmayı amaçlar. Miró’nun Takımyıldızlar serisine ait olan bu tablo serinin diğer tabloları gibi doğa ve kozmosa dair imgelerle doludur.
KAMİL DENİZ
Kamil Deniz 2002 yılında Hatay’da doğdu ve büyüdü. Kompozisyon çalışmalarına 2020 yılında Argun Defne ile devam etti. 2021 yılında Bilkent Üniversitesi Kompozisyon Bölümü’ne kabul edildi. Çalışmalarına Ülkemin Akbaş’la başladı (2021-2023), Tolga Yayalar’la devam etmekte. 2024-25 kış döneminde, değişim öğrencisi olarak HfMDK Frankfurt’ta Ulrich Kreppein’la çalıştı.
For Me to Exist
For Me to Exist, kronolojik ve kronolojik olmayan üzerine kurulmuş bir yapıt olup, birbiriyle etkileşim halinde olan zaman blokları etrafında yapılandırılmıştır.
ŞAHİN KURETA
Ankara Üniversitesi’nde fizik, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kompozisyon eğitimi aldı. Emre Dündar, Mehmet Ali Uzunselvi, Mithatcan Öcal ve Onur Dülger gibi bestecilerle işbirlikleri yaparak gerçek zamanlı, sese duyarlı görseller ve video-art projeleri üretti; ayrıca İstanbul Besteciler Kolektifi (ICC) üyelerinin projelerine video yönetmeni ve ses programcısı olarak katkıda bulundu. 2016 yılından bu yana derin öğrenme yöntemlerinin yeni müzik alanındaki olası uygulamaları üzerine çalışmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak 2018 yılında IRCAM’da bir seminer vermiştir. 2019’da Akademie der Künste, Berlin’de gerçekleştirilen ICC “Huis Clos V” serbest doğaçlama performansı için Generative Adversarial Network (GAN) temelli, gerçek zamanlı, sese duyarlı derin öğrenme modeli geliştirmiştir. 2020 yılında Arter’in ilk defa düzenlenen Yeni ve En Yeni Müzik Festivali kapsamında ICC ile birlikte “Huis Clos VI” performansına katılmıştır. 2021-2022 yıllarında üzerinde çalıştığı, DDSP modeli temelli bir yapay zekâ yorumcusu için iki beste yapmış ve yapay zekâ destekli kompozisyon araçları geliştirmeye devam etmiştir. 2023 yılında İsviçre merkezli çağdaş müzik ikilisi UMS ´n JIP, tenor ses, blok flüt ve elektronikler için bestelediği, sese duyarlı bir yapay zekâ görsel enstalasyonun da sahnede yer aldığı Gratias, Deo eserinin ilk seslendirmesini İstanbul CRR’de yapmış ve eser, ikilinin 2024 yılı Avrupa turnesi repertuarına alınmıştır. 2024’te Freiburg merkezli Ensemble Recherche’den aldığı sipariş doğrultusunda Suspended Animation adlı eseri bestelemiş, eserin ilk seslendirilmesi Freiburg’da, topluluğun 2024-2025 sezonunun “Kunst/Zukunft” temalı ilk abonman konseri (ABO 1) kapsamında Eylül 2024 tarihinde yapılmıştır.
Kontrbas Paetzold Flüt için Parça
Besteci bu müziği bu sıradışı çalgı ile bir tanışma, merhabalaşma olması düşüncesiyle yazmıştır. Beste süreci, çalgının kendi doğal tınılarının ve teknik özelliklerinin samimi, sakin bir keşfidir; amaç, besteci ile çalgı arasında basit, dolaysız ve içten bir diyalog başlatmaktır.
TOYKAN EFE KAHRAMAN
Toykan Efe Kahraman (d. 1999, İzmir, Türkiye), İzmir’de yaşayan bir bestecidir. 2017 yılında Yaşar Üniversitesi’nde kompozisyon çalışmalarına başlamıştır. Müziklerinde materyali farklı tınısal özelliklerin birleşiminden oluşan tek bir hibrit varlık olarak ele alır. Sertlik ve akışkanlık, hareket ve donukluk gibi karşıt unsurların diyalektik ilişkisiyle şekillenen bu yaklaşım, kişisel müzikal yaratımının odak noktası olmuştur. Eserleri İzmir Yeni Müzik Günleri, Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali, IMCNM Contrast Festival, Festival DME, IYCA Ticino, JACK Studio ve KNM Contemporaries gibi prestijli festivallerde, Ensemble Handwerk, Lovemusic Collective, Ensemble KNM, Ensemble E-MEX, Jack Quartet ve Les Percussions de Strasbourg gibi saygın topluluklar tarafından seslendirilmiştir. Ayrıca Marco Stroppa, Christopher Maria Wagner, Steingrimur Rohloff, Oscar Bianchi, Helena Tulve, Vassos Nicolaou gibi önemli bestecilerle müziğini paylaşma ve tartışma fırsatı bulmuştur. Yüksek lisans çalışmalarına halen Yaşar Üniversitesi’nde Füsun Köksal ile devam etmektedir.
Ciyak
Adını eserin açılışında duyulan keskin, tiz flüt tınısından alır. Bu tını yalnızca bir başlangıç noktasını değil, aynı zamanda tüm eserin tınısal ve biçimsel çekirdeğini oluşturur. Kompozisyon, bir moment form yaklaşımına benzer şekilde, birbirinden bağımsız sayılabilecek fakat bağlamsal olarak ilişkili anlardan oluşur. Ciyak, genellikle dokusal bir kompozisyon anlayışı etrafında inşa edilmiştir ve ritmik katmanlamalarla tasarlanmış bir yapıda katmanlı bir ses inşası oluşturmuştur. Bu dokular ağırlıklı olarak tiz register’lar üzerinde kurulmuş ve böylece “ciyak” metaforu müzikal olarak bir ses paletine dönüşmüştür. Eserde sürekli ortaya çıkan ve kaybolan bu malzeme, daralıp genişleyerek ve katmanlanarak bir tür tiz ses yığınının içinde hareket eder. Bu, sadece müzikal bir yapısal kurgu değil, aynı zamanda “ciyak” metaforunun içsel devinimi olarak da yorumlanabilir.
ORKAY PAZARCI
2003 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Orkay Pazarcı, İstanbul merkezli bir çağdaş müzik bestecisidir. Pazarcı’nın çalışmaları, doğa ile bağlantılı unsurlar ve spiritüalizm arasındaki uyumu yansıtan dingin atmosferleri tasvir etmektedir. Çalışmaları ısrarlı figürleri, tekrarlı hatları ve primitif süslemeleri ile monolitik bir müzikal anlatı sunarken, aynı zamanda esrarengiz unsurları ve vahşetin özünü harmanlayan antik referansları da dahil eder. Pazarcı, müziğe ilkokul yıllarında klasik gitar eğitimi alarak başlamış, gitar eğitiminin ardından Elçin Çınar Selamet ile lisede klarnet çalışmıştır. 2022’den beri Uğurcan Öztekin ile kompozisyon çalışmalarına devam etmektedir. Akademik eğitiminin yanı sıra Stefano Gervasoni ile bestecilik atölyesinde çalışmıştır.
Uigwe
airborne extended için özel olarak bestelenen Uigwe, geleneksel Kore saray arşivlerinin titiz ve törensel belgeleme biçiminden esinle, ritüelin ruhuna, detayların kutsallığına ve zamanın zarif akışına kulak verir. Tıpkı bu geleneksel saray arşivlerinin bir töreni kaydetmekten öte, onu yeniden yaşatma amacı gütmesi gibi, bu eser de dinleyiciyi sese adanmış bir âyinin içine davet eder. Solo alto flütün meditatif açılışıyla başlayan müzik, Paetzold blok flütün katılımıyla birlikte antik dokularla modern ses arayışlarının iç içe geçtiği, içsel bir enerji alanı yaratır. Bu arketipal yapının içinde şekillenen ses dokusu, ardından müziğe dahil olan arp ve klavsenin belirli kırılma noktalarıyla birlikte, ritüelin statik yapısından sıyrılarak anlık aydınlanmalar ve gerilimlerle örülü bir ses manzarasına kapı aralar. İlerledikçe kaotikleşen bu kesitin sonunda doruk noktasına ulaşan müzik, yoğun gerilimlerin ardından gelen dinginleşme evresiyle adeta bir içsel sükûnete dönüşür ve ilk kesitte bulunan alto flütün solosuna atıfta bulunarak sonlanır. Uigwe, yalnızca tarihi bir belgeleme geleneğine atıfta bulunmakla kalmaz, aynı zamanda her dinleyişte kendi içinde evrilen ve dinleyicinin algısında yeniden örülen bir deneyime dönüşür. Tıpkı arşivlerin her okunuşunda farklı bir hikâye anlatması gibi, her icrasında yeni bir töreni belgelemeyi hedefler.
YUNUS EREN KIRMIZIGÜL
2001 yılında Bilecik’te doğdu. Müzik eğitimine 2019 yılında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Ana Sanat Dalı’nda lisans öğrencisi olarak başladı. İlk üniversite yıllarında artan kompozisyon merakı sonucu 2021 yılında aynı kurumun Bestecilik Ana Sanat Dalı’nın sınavına girdi ve Mehmet Ali Uzunselvi’nin öğrencisi olarak bölüme kabul edildi. 2022 yılında Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali’nde Excavation adlı yapıtı Anadolu Nefesli Beşlisi tarafından seslendirildi. Aynı festivalde, 2022 yılında kendisinin de üyesi olduğu Ensemble Blend-IS ile Il Diversivo isimli müziğini, 2023 senesinde ise Kapos adlı eserlerini seslendirdi. Aynı sene ‘O’o adlı eseri İsviçre’nin Münster, Zürih, Bern ve Basel şehirlerinde, Türkiye’nin İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir şehirlerinde UMS ´n JIP Duo tarafından seslendirildi. 2024 senesinde Sesin Yolculuğu festivalinde Hezarfen Ensemble tarafından Downfall adlı eseri seslendirilen besteci, eğitimini halen Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bestecilik Sanat Dalı’nda Mehmet Ali Uzunselvi ile sürdürmektedir.
Katabasis
Eser bir içsel yolculuğu ve dönüşümü temsil eder; sesin niteliğinde bir evrimi takip eder ve başlangıçtaki belirsizlikten yoğun bir doygunluğa doğru ilerler. İlk bölümde havada süzülen, belirsiz bir yapının ardından, ikinci bölümde zihin ve ruhun yerle temas ettiği bir sert gerçeklik ortaya çıkar. Son bölüme doğru, müzik, derinleşen bir içsel keşfin ve dönüşümün izlerini taşır. Katabasis, bireysel bir çöküş ve yeniden doğuş sürecini anlatan bir müziksel yolculuktur.