28 Nisan 2024 Pazar, 15:00
Türkan Saylan Kültür Merkezi, Maltepe
Nil Aygen (*2015)
Güneşin Kara Bulutları, thunder tube için (2024)
Nil Aygen, thunder tube
Atakan Turaç (*2000)
Çok Biliyon Ya, bağlama için (2022)
Atakan Turaç, bağlama
Esinti, bağlama için (2023)
Atakan Turaç, bağlama
Nisan Güven (*2005)
A-Life, sabit media için (2024)
Hayal Candaş (*2004)
Umut, piyano için (2022)
Zeynep Özgür, piyano
Azra Çelik (*2003)
Hatıra Kabukları, dört el piyano için (2024)
Zeynep Özgür – Azra Çelik, dört el piyano
Ali Güven (*2002)
İnsan Eli, flüt ve bağlama için (2024)
Ecem Hürdoğan, flüt
Ali Güven, bağlama
Enes Berk El (*2008)
Poem, piyano için (2024)
Burcu Kuvvet, piyano
Muhammed Yusuf Atay (*2003)
Deli(???)rium, keman ve piyano için (2024)
Gülbahar Özcanoğulları, keman
Çığ Tokgöz, piyano
Elif Özdemir (*1980)
Calm of the Creak, sabit medya için (2024)
Nisan Dikeçligil (*2003)
Schumann Teması Üzerine Çeşitlemeler, piyano için (2023)
Dilay Can Develi, piyano
Songül Eken (*1984)
Lost Dream, viyolonsel için (2024)
Onuralp Yılmaz, viyolonsel
Azra Kaya (*2002)
Denemeler, bas klarnet ve viyolonsel için (2023)
Sercan Büyükedes, bas klarnet
Zeynep Deniz Turfal, viyolonsel
Daniel Zahiroddini (*2003)
PS752, solo klarnet için (2024)
Sercan Büyükedes, klarnet
Deniz Sipahioğlu (*2005)
02.07.1993, iki keman, iki arp ve vibrafon için (2024)
Deniz Sipahioğlu, keman – Mehmet Efe Özşahin, keman
Burcu Atan, arp – Tuana Coşkun, arp
İlhan Yağız Gökdağ, vibrafon
BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI
NİL AYGEN
2015 yılında İstanbul’da doğan Nil Aygen, Irmak Okulları’nda ilkokul 3. sınıf öğrencisidir. 2021-23 yılları arasında Ferda Vural ile arp ve piyano çalışmıştır. Küçük yaşlarından itibaren beste yapmaya ve müzik enstrümanlarına özel bir ilgi duyan Nil Aygen, ilk eserlerini 4 yaşından itibaren oluşturmaya başlamıştır. İki adet basılı, toplamda sekiz adet bestesi bulunmaktadır. 2023 yılından bu yana Prof. Metin Ülkü ile piyano, Mehmet Ali Uzunselvi ile kompozisyon ve doğaçlama çalışmalarına devam etmektedir. Dans, jimnastik ve resim hobileri arasındadır.
Güneşin Kara Bulutları
Çeşitli uzunluklardaki çizgiler ve noktalar kullanılarak yazılmış grafik temelli bir notasyona dayalı olan yapıt, bazen doğaçlamadan partisyona, bazen de partisyondan icraya geçen iki ayrı yöntemle yazılmıştır. Bir yapıtın oluşmasında iki farklı yaklaşımı aynı anda değerlendiren bu anlayış eserin karakteristiğini belirlemesinin yanı sıra, çalgı üzerindeki renk olanaklarına da vurgu yapar. Bestecinin çalgılara bir oyuncak gibi yaklaşan meraklı arayışlarıyla ön plana çıkan Güneşin Kara Bulutları, adeta bir karakalem çalışmasındaki gri tonların sesteki tezahürü gibidir.
ATAKAN TURAÇ
2000 yılında Adana’da doğan Türk icracı ve besteci Atakan Turaç, yaratıcılığı ve sıra dışılığı amaçlayan, özellikle saz için yaptığı besteleriyle ve saz repertuvarında öne çıkan eserleri icrasıyla Türkiye’nin önde gelen konser salonlarında ve ulusal-uluslararası birçok etkinlikte yer aldı. Besteci ve saz icracısı olarak Erberk Eryılmaz’ın yürüttüğü Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yeni Müzik Topluluğu’nda saz icracısı olarak, aynı okul bünyesinde Sinan Ayyıldız’ın yürüttüğü Halk Çalgıları Orkestrası ve Eren Can Yıldız, Oğuzhan Açıkgöz ile Yunus Emre’nin ayrı ayrı yönettiği bazı topluluklarda bulundu. 2021 yılında Erberk Eryılmaz ve Laura Krentzman direktörlüğünde ABD’de düzenlenen Hoppa Project 4. Türk Müziği Festivali’nde icracı olarak yer aldı. 2022 yılında Hoppa Project bünyesinde gerçekleşen “Geleneksel Müzik ve Hayal Gücü” adlı konserde ve 12. Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nda Yeni Müzik Topluluğu bünyesinde icracı ve besteci olarak yer aldı. 2023 yılında Fransa’da düzenlenen PluComp Çoğulcu Bestecilik Festivali’nde besteci ve icracı olarak, Şirince’de düzenlenen 10. Uluslararası Klasik Keyifler – Besteciler Kazanı Müzik Festivali’nde yerleşik icracı olarak yer aldı. Aynı yıl Erberk Eryılmaz’ın Aşık Veysel’in vefatının 50. yılına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen bestelediği Bir Büyük Dünya: Aşık Veysel adlı bestenin 2023 yılında gerçekleşen dünya prömiyerinde icracı olarak bulundu. Turaç, eğitim hayatı boyunca Sinan Ayyıldız ile ileri şelpe icrası, Oğuzhan Açıkgöz, Gökhan Ekim, Gökhan Karakaya ve Namık Kemal İlbay ile ileri teknik ve geleneksel saz repertuvarı, Erberk Eryılmaz ve Önder Özkoç ile bestecilik çalışmıştır. Turaç, sırasıyla Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi’nde ve Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gördü; 2023 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Çalgı Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.
Çok Biliyon Ya
2022 yılının bahar aylarında Erberk Eryılmaz hocamla yaptığımız bestecilik dersinin son ürünü olarak çıktı. Eserin isminin hikâyesi biraz ilgi çekici ve bence serüvenin en keyifli unsuru. Eserin henüz yarısına gelmişken, yorum yapması için bir hocama çalmıştım. Genel olarak beğendiğini fakat, sanki bildiğim her diziyi, her ritmik yapıyı eserin içerisine koymaya çalıştığımı hissettiğini söyledi. Aradan iki gün geçtikten sonra, bilgisayar başında tekrardan bu muhabbet aklıma geldi. Ve o sihirli cümle ağzımdan çıkıverdi; “Atakan, sen de çok biliyon ya..” Eser boyunca desteklerini esirgemeyen Erberk hocam ve etkilendiğim tüm müzisyenlere minnettarım. Kendime ithafen..
Esinti
2023 yılında Önder Özkoç hocamla yaptığımız bestecilik dersimizin sonucunda ortaya çıktı. Önder hoca ile derslere başladığımızda okulumdaki ana bölümüm olan çalgı eğitimi derslerinin yanı sıra, bestecilik dersi almaya başlamamın 1. yılı henüz bitmişti. Bir yandan da çalgı eğitiminin programıyla uğraştığım o dönem, dersin zorluğundan dolayı geçen bir yılın ardından bir süre bestecilik dersi almamaya karar vermiştim. Fakat Önder hoca beni o an bulunduğum panik havasından çıkarttı ve tabiri caizse bir dönem daha bestecilik dersi almam konusunda ikna etti. İyi ki de etmiş. Bu beste o sayede oluştu. Eserin teması, aslında “güzel ezgi” bulma düşüncesiyle tasarlandı. Doğaçlamalarım sonucu elde ettiğim birtakım farklı ezgileri de temayla birleştirerek sizleri müziğin başından sonunda kadar bir yolculuğa çıkarmak istedim. Eser boyunca desteklerini esirgemeyen Önder hocam ve etkilendiğim tüm müzisyenlere minnettarım.
NİSAN GÜVEN
2005 yılında İstanbul, Kartal’da doğdu. Müzik hayatına piyano eğitimiyle başladı. İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde dört sene eğitim gördüğü dönemde kanun öğrencisi olarak Erol Deran’ın ustalık sınıflarına katıldı. Kompozisyon hayatına Kemal Mete Sakpınar’la başladı. Kendisiyle kısa bir süre çalıştıktan sonra 2023 yılı itibariyle Topkapı Üniversitesi Kompozisyon Bölümü’ne kabul edilerek Ruken Güleryüz’le akademik anlamda besteleme teknikleri üzerine çalışmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi’nden Argun Defne ile de çalışmış, orkestrasyon tekniğini öğrenmek üzere 2023 yılında Ertuğrul Sevsay’ın orkestrasyon ustalık sınıflarına katılmıştır.
A-Life
Eser elektroakustik besteleme tekniğiyle yazılmıştır. Kullanılan akustik ses malzemeleri, Topkapı Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan seslerden elde edilmiştir. Besteci, doğada yer alan kuş, su, yaprak gibi ses malzemelerini işleyerek dijital bir tınıya dönüştürmek istediği eserinde günümüz yapaylığına vurgu yapmaktadır. Bunun yanı sıra yer yer dingin yer yer kaotik tınılarla, hayatın diyalektiğini eserine yansıtmak istemiştir.
HAYAL CANDAŞ
2004 yılında Malatya’da doğan Hayal Candaş, müzik eğitimine 9 yaşında İstanbul’da aldığı piyano dersleriyle başladı. Eğitim hayatına Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam etti. Burada klasik batı müziği teorisi, solfej ve bağlama dersleri aldı. 2021-22 eğitim döneminde Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi’nde Olcay Demirci ile armoni, Barış Can Bilgin ile kompozisyon çalışmalarına başladı. 2022’de Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı’nda Bestecilik ve Orkestra Şefliği bölümünü kazandı. Turgay Erdener ile kompozisyon ve armoni, Armağan Durdağ ile orkestrasyon çalıştı. Halen Salih Kartal ile kompozisyon çalışmalarına devam etmektedir.
AZRA ÇELİK
2003 yılında Antalya’da doğdu. Müziğe 9 yaşında İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda piyano eğitimi alarak başladı. 2017’de İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nın Gençlik Korosu’na girdi ve burada Prof. Dr. Ahter Destan ile çalıştı. Liseyi Antalya ATSO Güzel Sanatlar Lisesi’da birincilikle bitirdi. 2020’de Prof. Dr. Attila Kadri Şendil ile armoni ve kompozisyon üzerine çalışmaya başladı. 2022 yılında Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı’nın Bestecilik ve Orkestra Şefliği bölümüne girdi; halen burada kompozisyon çalışmalarına Dr. Armağan Durdağ ile devam etmektedir.
Hatıra Kabukları
Sanatta deniz kabuğunun neleri simgelediğini araştırmaya başladığımda, 17. yy’da içi boş deniz kabuklarının yüzeysel olarak yaşanan hayatın boşluğuna ve insan varoluşunun güvencesizliğine gönderme yapan uyarıcı nesneler olduğunu öğrendim. Ben de bu eserde içi boş deniz kabuklarının üzerimde bıraktığı etkiyi anlatmaya çalıştım.
Ali GÜVEN
Müzik eğitimine 2016 yılında İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde bağlama icracısı olarak başladı. 2020 yılında Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı Bestecilik ve Orkestra Şefliği bölümüne girdi. Bestecilik çalışmalarına halen burada Turgay Erdener ile halen devam etmektedir.
İnsan Eli
Her bir doku, her bir hücre hem değişkendir, hem de birliktelik içerisinde bir sistemi oluşturur. İnsan düşünür, eller yaratır. Bağlama ve flüt bu düşünce temel alınarak, uyumsuzluk ve ahengi bir araya getirmeye gayret eden iki enstrümandır.
ENES BERK EL
2008 yılında Tekirdağ’da dünyaya gelen Enes Berk El, ilkokulu Kocaeli’de okudu. 2019 yılında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tam zamanlı keman bölümünü kazanarak Gonca Bilget ile keman öğrenimine başladı. İlk kompozisyon denemelerini 2019’un sonuna doğru yaptı ve bu kurumda Mehmet Ali Uzunselvi ile kompozisyon çalışmalarına başladı. 2022’de 13. kez gerçekleşen Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali kapsamında, CRR’de iki keman için yazdığı duoyu seslendirdi. Hemen ertesi yıl ise aynı festivalde yaylı trio için yazdığı Allegro adlı eseri seslendirildi. Halen Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda keman eğitimini sürdüren Enes Berk El, kompozisyon çalışmalarına Mehmet Ali Uzunselvi ile devam etmektedir.
Poem
Poem, özellikle gizemli bir atmosferi merkez alan, gergin bir yapıda olmasına rağmen bu gerilimin sorulan bir soru ile dağıldığına tanık olduğumuz sürprizli bir karaktere sahiptir. Genel armonik yapısı 4’lü sistem üzerine kurgulanmış, çeşitli poliritmik öğeler, polikortlar ve tempo değişimlerinin yarattığı anlık şaşırtmaları da içerisinde barındıran sürprizli bir dile sahiptir.
MUHAMMED YUSUF ATAY
2003 yılında İstanbul’da doğdu, müziğe 14 yaşında klasik gitar çalarak başladı. 17 yaşında Ali Sarı ve Ozan Sezener’le klasik gitar, Davut Özdemir’le müzik teorisi ve kompozisyon çalıştı. 2021 yılında Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı Bestecilik ve Orkestra Şefliği bölümüne girdi. Burada iki yıl Armağan Durdağ’la çalıştıktan sonra bestecilik çalışmalarına Şubat 2024 itibariyle Salih Kartal ile devam etmektedir.
ELİF ÖZDEMİR
1980 yılında İstanbul’da doğdu. Müziğe ve müzik teknolojilerine olan ilgisi sebebiyle 2000 senesinde Doublemoon ve British Council ortaklığı ile başlatılan eğitime katılarak Mehmet Can Erdoğan, Murat Uncuoğlu, Dj U.F.UK gibi kendi alanında önemli icracılarından ve değerli akademisyenlerden temel müzik teorisi ve elektronik müzik eğitimi aldı. Günümüzde popüler kültüre hitap eden ancak dönemin alternatif akımlarından olan hip-hop müzik tarzında Rokabeat mahlası ile birçok esere imza attı. 2010-16 yıllarında Radyo Boğaziçi “En İyi Şarkı” başta olmak üzere çeşitli ödüller aldı, reklam filmleri, sinema ve tiyatro gibi çeşitli alanlarda besteler yazdı. Bestecinin imzasını taşıyan ve rap müziğin ülkemizdeki dünya çapında icracısı Ceza ile yaptığı eserlerden biri Amerika kıtasını saran 2017’deki Black Lives Matter Day ayaklanmalarında eylemciler tarafından Beyaz Saray önünde ırkçılığa karşı benimsenmiş ve çalınmıştır. Akademik anlamda ilk kompozisyon çalışmalarına 2023 yılında Topkapı Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Ruken Güleryüz ile başlamıştır.
Calm of the Creak
Eser, elektroakustik besteleme tekniği kullanılarak yapılmıştır. Akustik ses malzemeleri, Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme kampüsü içerisindeki seslerden elde edilmiştir. Gündelik hayat içerisinde göz ardı edilen seslerin, belirli bir formda ve çeşitli ses sentezleriyle bir araya getirilerek bir müzik yapıtına dönüştürülmesiyle dinleyicide ses-mekân ilişkisi üzerine bir farkındalık oluşturması amaçlanmıştır.
NİSAN DİKEÇLİGİL
2003 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine 2013 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın tam zamanlı yetenek sınavını kazanarak korno bölümünde başladı. Üç sene boyunca Mahir Kalmik’le, sonraki yıllarda Sertan Sancar’la çalıştı. 2016-19 yılları arasında MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın genç orkestrası, büyük orkestrası ve üflemeli orkestrasında çaldı. 2019 yılının ocak ayında Stockholm’de gerçekleşen Hornfrossa isimli yüzlerce kornocunun katıldığı festivalde çaldı, ağustos ayında Stockholm’de Musikskolan Lilla Akademien isimli müzik okuluna başladı. Burada korno eğitimine Björn Olsson’la devam etti. Okulun kendi salonlarında konser verdiği gibi Riddarhuset, Musikaliska, Kungliga Musikhögskolan gibi mekânlarda da çaldı. Lise eğitimini MSGSÜ İDK’de tamamladı. Korno eğitimi aldığı süreçte Radovan Vlatkovic, Markus Maskuniity, Lisa Ford ve Palma Szilagyi’nin ustalık sınıflarına katıldı. 2021 yılında Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda çaldı. 2022 yılında MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın Bestecilik Sanat Dalı’na kabul edildi. Sesin Yolculuğu 14 festivalinde Adil Köprülü’nün Kendini Gören Ayna adlı bestesinin prömiyerinde çaldı. 2023 yılında Müzik Teorisi Sanat Dalı’na kabul edilerek çift anadal programına başladı. Bestecilik çalışmalarını Ahmet Altınel’le sürdürmektedir.
Schumann Teması Üzerine Çeşitlemeler
Robert Schumann’ın Ren Senfonisi’nin, özellikle 4. bölümünün bende bıraktığı etki sonucunda bu müziğe yeniden hayat vermek istedim. “Ciddiyetle” ifadesini taşıyan bölümün teması bu hissiyatı varyasyonlarda zaman zaman koruyor olsa da bazen iyimser, bazen şakacı, bazen de kaotik bir karaktere bürünüyor. Schumann’ın Ren Nehri’ni çok sevdiği için bestelediği senfonisinin birkaç yıl ardından kendisini Ren Nehri’ne atması gibi, temanın varyasyonlarla büründüğü farklı karakterler de hayatın çalkantılı doğasını temsil ediyor.
SONGÜL EKEN
1984 yılında Diyarbakır’da doğdu. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya bölümünden doktora derecesiyle mezun olan Eken, bir yandan araştırmacı olarak çalışmalarını devam ettirirken, bir yandan İstanbul Topkapı Üniversitesi Müzik Bölümü’nde kompozisyon eğitimine Uğurcan Öztekin ile devam etmektedir.
Lost Dream
Viyolonsel için bestelenen Lost Dream, gerçek ile hayalin sınırlarının bulanıklaştığı kayıp bir düşün, bir gündüz rüyasının tasviri, müzikal olarak röprodüksiyonu olarak karşımıza çıkar. 18. yüzyılın müzikal estetik ve duygusal ifadelerine referanslar içeren eser, bestecinin solo viyolonsel için yazdığı karakter parçaları serisinin ilki olma özelliğini taşır.
AZRA KAYA
2002 yılında Eskişehir’de doğan Azra Kaya, müzik eğitimine 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü’nde başladı. Lise eğitimini Şeniz Serter’in keman sınıfında tamamladı. Eğitimi süresince Bilkent Keman Günleri ve CAKA gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlenen keman ustalık sınıflarına katılarak Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Ildiko Moog, Aleksandr Vinnitskii, Muhammedjan Turiev, Igor Tkachouk, Adilhoca Aziz, Dylan Blackmore, Orhan Ahıskal, Sevil Ulucan Weinstein, Spyros Gigontis, Beste Tıknaz Modiri, Ani Schnarch, Itzhak Rashkovsky ile çalışma fırsatı buldu. 2017 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na girmeye hak kazandı, İtalya’da düzenlenen Young Musician International Competition ‘Citta di Barletta’ yarışmasında kendi kategorisinde 2.lik ödülü aldı. Lisans eğitimine Şenol Aydın’la başlayan Azra Kaya, Pieter Snapper’la elektronik kompozisyon ve akustik kompozisyon çalışma fırsatı bulmuştur. 2022 yılında ön lisansını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı keman bölümünde tamamlayarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Bestecilik Sanat Dalı’na kabul edilen Azra Kaya, bestecilik çalışmalarına halen Ahmet Altınel’in sınıfında devam etmektedir.
Denemeler
Montaigne’nin Denemeler adlı eserinden esinlenerek bas klarnet ve viyolonsel için yazılmış olan bu duo, dinleyiciye bireysel deneyim sunmayı hedeflemektedir.
DANİEL ZAHİRODDİNİ
2003 yılında Tahran’da doğdu. Müzik yolculuğu ortaokulda flüt çalışarak ve orkestra programlarına ve resitallere katılarak batı müziğini öğrenmesiyle başladı. Müzik tutkusunu 15 yaşında bir müzik okuluna devam ederek sürdürdü ve burada teori ve armoninin temellerini öğrenerek flüt icracılığı alanında lise diploması aldı. Daha sonra Türkiye’ye göç etme kararı alarak MSGSÜ’nün kompozisyon bölümüne kaydoldu ve müzikal uzmanlığını, yaratıcılığını daha da geliştirdi.
PS752
PS752 uçak kazası kurbanlarının anısına adanmış bir solo klarnet eseridir. Bir İran makamından (Dashti) ilham alan beste, ana motifini geliştirmek için genişletilmiş klarnet teknikleri kullanır. PS752, ses ve yapıyı keşfederek, füzeler tarafından saldırıya uğrayan uçağın seslerinin yansımasını ve anısını uyandırmayı amaçlar.
DENİZ SİPAHİOĞLU
2005 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 7 yaşındayken kemana başladı. 2020 yılında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın lise 2. sınıfına girdi ve 2020-22 yılları arasında Gonca Bilget’ten keman eğitimi aldı. 2023 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavını kazandı. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın keman sanat dalında Nurbanu Aytekin Zeytinci’nin keman sınıfında keman öğrencisi olarak öğrenimini sürdürmektedir. Ayrıca, 2019 yılından beri bestecilikle uğraşan Sipahioğlu, 5 yıldır Mehmet Ali Uzunselvi ile kompozisyon, çalgı bilgisi, form bilgisi ve armoni çalışmaktadır.
02.07.1993
Dar bir ses malzemesi etrafında tınısal uyumsuzluk ve uyum üzerine kurgulanmış bir yapısı vardır. Tınıda kullanılan çeyrek tonlar ile dar alanda daha çok uyumsuz aralık oluşmasını sağlamıştır ve bu uyumsuzluk veya uyum müziğin oluşum noktasıdır. Ritmik olarak uzun notalardan meydana gelmiştir. Odaklanılan yapı, tınısal etki ve bu etkinin psikolojik yansımasıdır. Müziğin konusu 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde gerçekleşmiş olan korkunç olaydır. Tınısal çakışımlar otelde meydana gelen gergin olayları ve insanların çığlıklarını betimler. Müzik bu olayda hayatını kaybetmiş 35 masum insanın anısı için yazılmıştır.