Sesin Yolculuğu

3. konser 2022

1 Mayıs 2022 Pazar, 20:00
Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Güneş Bozkır (*1996)
Go Front and Back, üflemeli beşli ve stereo soundtrack için (2022)

Deniz Aslan (*1997)
Heavyweight, üflemeli beşli için (2022)

Yusif Bayramov (*1993)
Dört Prelüd, flüt ve klarinet için (2022)

Metehan Dada (*1990)
In the Jungle, üflemeli beşli için (2022)

Yunus Eren Kırmızıgül (*2001)
Excavation, üflemeli beşli için (2022)

Egemen Kurt (*2002)
Argumentum ad Hominem,
üflemeli beşli için (2022)

 

ARA

 

Davut Özdemir (*1998)
Rewind the Wind, üflemeli beşli ve hazırlanmış teyp için (2021)
I. Larghetto
II. Andante moderato
III. Andante moderato con moto

Akın Kilis (*1998)
Insomnia, üflemeli beşli için (2021)

Cihan Öztürk (*1989)
Pour soi,
üflemeli beşli için (2018)

Ege Gür (*1998)
E-kNOTs / E-Düğümleri, üflemeli beşli için (2019)

Can Karacadağlı (*1992)
Still River,
üflemeli beşli için (2020)

Toykan Efe Kahraman (*1999)
Sur les Marges,
üflemeli beşli için (2019-20)

Anadolu Nefesli Beşlisi

Cem Önertürk, flüt, pikolo, alto flüt
Ufuk Soygürbüz, obua
Kıvanç Fındıklı, klarinet
Hüseyin Uçar, korno
Ozan Evruk, fagot

Kutay Maktay, şef

Anadolu Nefesli Beşlisi
2014 yılında bir araya gelen, gerek Türkiye’de gerek dünya arenasında ismini duyurmuş müzisyenlerden oluşan topluluk, özellikle nefesli beşli için bestelenmiş geleneksel ve modern Türk eserlerini yorumlamasıyla ön plana çıkmaktadır. Hem Türk bestecilere kentet müziği bestelemeleri için ilham vermek, hem de Anadolu’ya ait değerlerimizi Türkiye ve dünya arenasında tanıtmak üzere sık sık turnelere çıkan ve konserler veren topluluk, Anadolu’nun geleneksel müziklerinden derledikleri türkülerin yanı sıra, çeşitli aşıkların özgün deyişleri gibi, içerisinde geleneksel kültürümüzün çeşitli örneklerini de barındıran ve bunları kendilerine özgü bir anlayış içinde yorumladıkları oldukça zengin bir repertuara sahiptir.

 


 

BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI

 

GÜNEŞ BOZKIR
1996 yılında doğan Güneş Bozkır besteci, çoklu ortam sanatçısı ve icracıdır. Çalışmaları sesin her durumu keşfetmeye ve müzikal yönlerden deneyler yapmaya dayanırken çoğunlukla felsefe, sosyoloji ve psikoloji gibi alanlardan beslenir. Kompozisyonlarının yanı sıra, özgür doğaçlama, enstalasyon, performans sanatı ve görsel sanatlarla da ilgilenen Bozkır, bu alanlarda solo veya başka sanatçılar ile birlikte konserler ve üretimler de yapmaktadır. 2021 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Laptop Orkestrası (IBULOrk)nın bünyesinde çeşitli etkinliklere katılmıştır. Bozkır, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olduktan sonra Avrupa ve Türkiye’de çeşitli festivallere ve atölye çalışmalarına katıldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Müzik Lisans eğitimine devam etmektedir.
Go Front and Back
Nasılsınız? Nasılız? Birlikte veya yalnız? Bütün bu soruların olumsuz veya geçiştirici iyiyim’lerin içinde çabalamaktan, çabalarımın bir yere varmama hissiyatından, umutsuzluktan ve bütün bunların bir kabullenme sayesinde sıkıntıdan üretime dönüşmesi ile Go Front and Backi yazdım. Belki bulunduğumuz dünya şartları, belki de kişiliğim sebebiyle bu dönemde kendimi hep ileri gitmenin ardından geride buluyordum. Dolayısıyla, her zaman mekan ile ve/veya mekandan bağımsız ileri gitmek, aktif olmak ve birilerinin gerisinde kalmamak için çabalamamızı sağlayan, toplumsal güdülerin bizi sürüklediği “sürekli bir şey yapmalıyım huzursuzluğunun üzerinden çok geçmemişti. Sonra bir soru belirdi; İnsan geri gittiğinde, ileriden kalıntıları da beraberinde götürmez miydi? Go Front and Back bu sorunun muhtemel cevaplarından birine dayanan ve bu cevabı form olarak kullandığım elektro-akustik bir müziktir.

DENİZ ASLAN
1997 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu, Müzik Hazırlık Lisesi ve Lisans bölümünde 10 yıl fagot eğitimi gördükten sonra lisans eğitimi sırasında bölüm değiştirerek aynı fakültenin Kompozisyon ve Müzik Teorisi bölümünden mezun oldu. Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Kompozisyon ve Müzik Teorisi bölümünde yüksek lisans eğitimine Tolga Yayalar’la devam etmektedir.
Heavyweight
Heavyweight, seslerin ve ifadelerin mekan ve zaman içindeki bireyliklerini sorgular.

YUSİF BAYRAMOV
1993 yılı Bakü doğumludur. 2003 yılında Bülbül Özel Müzik Okulunda (Bakü, Azerbaycan) müzik eğitimine başladı. 2011 yılında yine aynı kurumdan mezun oldu. Eğitim yıllarında bir Tar icracısı olarak katıldığı yurt içi yarışmalarda önemli başarılara imza attı (2008 yılında H. Aliyev Azerbaycan Cumhuriyeti Müzik Yarışması’nda birinciliği kazandı; 2009 yılında N. Aliverdibeyov Bakü Müzik Yarışmasında yine birinci oldu; aynı yılda Cumhurbaşkanlığı Bursu’nu kazandı ve ismi ülkenin yetenekli gençler listesine dahil edildi). 2011 yılında Azerbaycan Milli Konservatuvarı Halk Çalgıları Bölümünün sınavlarını kazanarak lisans eğitimine başladı ve 2015 yılında mezun oldu. 2018 yılında kabul edildiği Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü altında yer alan Kompozisyon eğitimini 2020 yılında tamamlayarak mezun oldu. Halen Kompozisyon alanında doktora eğitimine Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik programında devam etmektedir.
Dört Prelüd
Dört Prelüd armonik ve yapısal olarak nitelikleri belirlenmiş çeşitli müzikal öğeleri kullanarak bestelenmiştir. Her bir prelüd müzikal malzemesi açısından belirleyici bir özelliğe sahiptir. Bu farklı bölümlerde ortak müzik öğelerinin bulunmayacağı anlamına gelmez. İlk prelüd ağırlıklı olarak paralel beşlilerle kurulmuştur. İkinci prelüd farklı oktavlara dağıtılmış hızlı ve akıcı kısa fikirlerden oluşur. Üçüncü prelüd genellikle Türk halk müziğinde örneklerini gördüğümüz tempere olmayan perdeleri ve tartımsal özelliklerini taklit etmektedir. Son olarak, dördüncü prelüd üçlülerden oluşan, dizilimleri klasik armoniden farklılık gösterse de daha geleneksel bir yapı sergilemektedir.

METEHAN DADA
1990 yılında Edirne’de doğdu. Keman ve solfej eğitimine 2001 yılında İstanbul’da Evrensel Sanatlar Müzik Merkezi’nde başladı. 2004 yılında Bostancı Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde bir yıl müzik eğitimi aldıktan sonra, 2005 senesinde Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümünü seviye sınavı ile kazanarak lise birinci sınıftan okula başladı. Konservatuar eğitimi süresince Prof. Çiğdem İyicil’den keman dersleri yanısıra; Nilay Karaduman, Erdem Çöloğlu, Ahmet Altınel, Gürer Aykal gibi önemli eğitmenlerden keman, solfej, orkestra ve oda müziği dersleri aldı. 2017 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Kompoziyon bölümünde lisans eğitimine başladı. Oğuzhan Balcı ve Eray Altınbüken’le kompozisyon, Nail Yavuzoğlu ile klasik armoni ve caz armonisi, Feridun Öney ve Yeşim Altınel Çoban’la Türk Makam Müziği çalıştı. Kompozisyon çalışmalarına Oğuzhan Balcı ile devam etmektedir.
In the Jungle
Bir ormanda beş farklı sesin birbiriyle karşılaşmasına, birbirlerine seslenişlerine, tanışmalarına, sohbetlerine ve çatışmalarına şahit oluruz. Her birinin kendi karakteristik özelliğini yansıttığı bu süreçte, gerçeklikten uzaklaşıp daha soyut bir dünyanın parçası olur ve düzenli olarak bir düzensizliğin içinde var olmanın yaşattığı uyum ve karmaşayı, beş farklı ses ile tecrübe ederiz.

YUNUS EREN KIRMIZIGÜL
16 Mart 2001 tarihinde Bilecik’te doğdu. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda 2 yıl klasik gitar eğitimi aldı. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda 2 yıl klasik gitar eğitimi aldı. İlk üniversite yıllarında artan beste merakı sonucunda aynı kurumun Kompozisyon Bölümü’ne kabul edilmiştir ve çalışmalarına Mehmet Ali Uzunselvi ile devam etmektedir.
Excavation
Excavation, Willem de Kooning’in 1950 senesinde tamamladığı yağlı boya çalışmasıdır. Ressam bir söyleşisinde tuvale koyduğu her işaretin figüratif bir önemi olduğunu ifade etmiştir. Resimde bedenlerin parçalandığı görülmekte ve uzuvlar, bütünün görünüp kaybolan parçaları izlenimini vermektedir. Buna dayanarak yapıtta çalgıların hepsi farklı birer figür yapısına sahip olmakla birlikte, bu figürler dağılıp kaybolarak geri gelmektedir. Bu esnada resmin önemli bir yapısal özelliği olan; “formların resmin merkezine itiliyormuş hissini uyandırması, resmin kenarlarındaki formların ise peş peşe dizilip toplanma” hissiyatını vermek adına yapıtın, yoğun bir atmosferde başlaması, ardından sakinleşmesi ve finalde tekrar yoğun bir “a tempo” karaktere dönüşüne tanık oluruz.

EGEMEN KURT
2002 yılında İzmir’de doğan Egemen Kurt, İstanbul merkezli bir çağdaş klasik müzik bestecisidir. Lise yıllarında Manisa Güzel Sanatlar Lisesi’nde Ender Bilge ile klasik gitar çalıştıktan sonra besteciliğe ilgi duymuş ve Uğurcan Öztekin ile kompozisyon, orkestrasyon ve armoni çalışmıştır. Kurt, 2020’den beri Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü’nde Mehmet Ali Uzunselvi ile eğitimine devam etmektedir. 2020’de Jaca Beste Yarışması’nda Five Paintings by Pollock adlı eseriyle finale kalmış ve yapıtın prömiyeri Aralık 2021’de Jaca Duo tarafından ABD’de yapılmıştır. 2021’de Changes Of Discourse adlı yapıtının prömieri Bilgi Üniverstesi Yeni Müzik Festivali kapsamında Oerknal Ensemble tarafından Hollanda’da yapılan Kurt, yine 2021 yılında Yaylı Çalgılar Dörtlüsü için yazdığı Loquela Codex adlı eseri ile İspanya’da düzenlenen 16. Pablo Sarozobal Yeni Müzik Yarışması’nda birincilik, ve Çin’de düzenlenen 17. Sun River Yeni Müzik Beste Yarışması’nda mansiyon ödülü almıştır. Besteci çalışmalarını aynı kurumda sürdürmektedir.
Argumentum ad Hominem
Yapıt, bestecinin ancak müzikal kimliği, ortaya koyduğu eserler bakımından değer görüp görmemesine dair eleştirel bir parodidir. Bu parodi; eserin formal ilerleyişinde, narrasyonunda bazen Ravel’e öykünerek ya da onun içerisinden başka dokuları ortaya çıkararak bazen Takemitsu’ya, bazen de Ferneyhough’a, Stravinsky’ye (ad hominem olmadığını iddia eden) yapıtsal bazda göz kırpıp selam çakan kesitlerden oluşmaktadır. Eserin orta kesitinde tam manası ile ad hominemden etkilenip besteci formal olarak kendi iç hesaplaşmasını yaşar, Ravel’e mi dönüşmeli yoksa kendi mi kalmalı? Öykünmeli mi yoksa orjinalliği göz kırparak mı sağlamalı? Linear ve brütal yapıların hakim olduğu bu müzikte bestecinin bütün bu iç hesaplaşmalarının arasında argumentum ad hominem’e varılmadan müzik başladığı yere flashback yapıp sona erer.

DAVUT ÖZDEMİR
1998’de Van’da doğdu. Müziğe 11 yaşında klasik gitar ile başladı. Birçok yerel ve uluslararası festivalde ustalık sınıflarına katıldı. 2019’da Yıldız Teknik Üniversitesi, Kompozisyon bölümüne kabul edildi. Koray Sazlı ve Uğur Gülbaharlı ile kompozisyon çalışmalarına devam etmektedir.
Rewind The Wind
Eser, üç bölümden oluşmaktadır. Müziğin birinci bölümü cluster’lardan ortaya çıkmış partiküllerin hareketleri ile oluşmuştur. Büyük hareketler ritmik veya büyük nota değişikliği yapmadan ilerler. Notaları teker teker ve sakince değiştirirken her değişen nota ile beraber farklı tınılar ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde, ilk bölümde kullanılan modların farklı karakterleri aranmaktadır. Bu müzikte, tam anlamıyla olmasa da minimal müzik temelleri üzerine oturtulmuş bir yapı bulunmaktadır. Tekrar eden notalara yeni bir nota ekleyerek veya çıkartarak; ritmik olarak bir onaltılık ya da sekizlik ekleyip çıkartarak oluşturulan farklı kurgular duyulmaktadır. Üçüncü bölümde, Prometheus akorunda oluşan bir dizi yapısıyla çalışılmıştır. Diğer iki bölüme göre daha hareketli, dans karakterli bir bölümdür. Müzikte duymakta olduğumuz elektronik sesler birçok farklı tını ortaya çıkarmıştır. Parkta kaydedilmiş çocuk seslerinin manipüle edilmesi sonucu ortaya çıkan bir efekt barındırmaktadır. Ayrıca Thomas Bloch Ondes Martenot YouTube performans kaydının alınıp manipüle edilmesi sonucu ortaya çıkmış bir ses dünyası ve dijital synthesizer simülasyonlarından faydalanılmıştır.

AKIN KİLİS
1998’de Adana’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda kompozisyon okudu. Lisans devresinde HfMT Hamburg’da Gordon Kampe ile Erasmus programı kapsamında çalıştı. Katıldığı seminerler ve ustalık sınıflarında Helena Tulve, Mark Andre, Shih-Hui Chen, Ken Ueno, Hideki Kozakura, Michael Edward Edgerton, Samir Odeh-Tamimi, Stephan Lienenkamper, Kamran İnce, Tolga Yayalar, Onur Türkmen, Yiğit Aydın, Mahir Cetiz’le çalıştı. Müzikleri Diskant Ensemble, Oerknal Ensemble, Appasionato Ensemble, Klasik Keyifler ve Klaipeda Chamber Orchestra tarafından icra edilmiştir. Eserleri 16. ve 18. Mumf Kompozisyon Yarışması, Bisanthe Gülsin Onay Beste Yarışması, 4th Concorso Internazionale di Composizione Appasionato Ensemble, 2nd International Balsys Composition Competition ve Gilgamesh Composition Competition’da ödüle değer bulunmuş, 10. ve 11. Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali, 2017-2019 Bilkent Composition Academy, 2nd Everlasting Hope: Theresin Composers Festival, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Müzik Festivali, Como Çağdaş Müzik Festivali ve Klasik Keyifler’in “Re-Imagining the Brandenburg Concertos” projesi kapsamında seslendirilmiştir. Halen MSGSÜ’de Özkan Manav’la yüksek lisans çalışmalarını sürdüren besteci, İstanbul Besteciler Kolektifi üyelerine ve özel olarak Mithatcan Öcal ve Emircan Pehlivan’a teşekkür eder.
Insomnia
Birtakım uyku sorunları çeken karakterimizin kendisini iki kere uykunun huzurlu kollarına bırakmaya çalışıp uyanmak zorunda kalması, akabinde haleti ruhiyesindeki huzursuzluk nedeniyle yüksek gerginlik seviyesine ulaştığını hissetmesi ve ardından son kez, neredeyse umuttan yoksun bir şekilde uyumayı denemesi.

CİHAN ÖZTÜRK
1989 yılında Bursa’da doğan Cihan Öztürk, Bursa Ted Koleji’nde lise eğitimini tamamlayıp Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başladı. Daha sonra besteci olmaya karar veren Öztürk, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı’na kabul edildi. Çalışmalarına Prof. Gökçe Altay ile devam etmektedir.
Pour soi
2018 yılında nefesli beşlisi için yazılan eserde modal tınılar kullanılmıştır. Çeşitli polifonik ve homofonik dokuları bünyesinde barındırmaktadır. Belirgin bir formal plana sahip olup, form anlayışı bakımından gelenekçidir.  Modların karakteri ve kullanım şekilleri göz önüne alındığında, empresyonist dönemi hatırlatan bir eser olduğu söylenebilir.

EGE GÜR
İstanbul’da doğdu. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’nde aldığı kontrbas ve piyano eğitiminin ardından 2016 senesinde girmeye hak kazandığı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Sıdıka Özdil, Burhan Önder, Turgay Erdener ve Hatıra Ahmedli Cafer gibi önemli bestecilerle kompozisyon, Yasemin Marlalı ile de piyano çalışmalarını sürdürdü. 2017 yılında İngiliz kompozitör Paul Patterson’ın ustalık sınıflarına katıldı. HÜ Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 2021 yılının haziran ayında Yüksek Şeref Öğrencisi olarak mezun olan besteci, aynı yıl MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Sanat Dalı lisansüstü programına kabul edilmiştir ve çalışmalarını bu kurumda Özkan Manav’la sürdürmektedir. Eserleri yerli ve yabancı birçok topluluk tarafından dünyanın çeşitli yerlerinde seslendirilen Ege Gür, kısa film ve edebiyat gibi sanatın farklı alanlarında da eserler üretmiştir.
E-kNOTs (E-Düğümleri)
Üflemeli beşli için E-kNOT’s 2019 yılında, Ankara’da bestelenmiştir. Eser, içerisinde göstergesel düğüm imgelerinin ve yazıldığı dönemde bestecinin hayatından kimi enstantanelerin salt bir fantezide harmanlanarak iç içe geçirildiği düşsel/işitsel, eserin ismiyle de pekiştirilmiş enigmatik, batınî, soyut bir anlatıdır. Geniş, birbirleriyle bağdaşık iki bölmeden oluşan eser, tek bir ses üzerinden açımlanarakbaşlamaktadır. Her iki bölme kendi içlerinde kısımlara ayrılmaktadır. İlk bölme, sergisel bir fonksiyonda sahnelerin, temalar ve motiflerle dogmalanmış imgelerin anlatıcısıdır. Bu anlatının ardından gelen ikinci bölme, ilk kısımdaki An’ların/fantezilerin çeşitlenerek yeni anlatı biçimleriyle zenginleştiği, ritmik kimliğin ön plana çıkarılmasıyla çeşitli danssal sekansların oluşturulduğu, gelişme fonksiyonunda bir kısımdır. Bu son bölmenin bitişinde bir koda düşünü bulunmaktadır. Burada ise baştaki açımlama fikrine geri dönülmüştür. Girişte bir varış arzusu içerisinde olan fikir, bu sefer çözümlenerek yine başladığı noktaya, tek sese (unison) varmaktadır. “Giriş ile Koda” kısımlarının imgesel anlatısı ve işitsel bütünlüğünün sebebi, bestecinin eser içerisindeki enigmalardan dinleyiciye direkt olarak açıkladığı tek tasvir olan “Zincir Düğümü” ifadesinde bulunmaktadır. Bir nevi örülerek yapılan bu düğüm, bitiminde oluşan delikten ipin geçirilmemesi takdirinde domino taşları gibi sökülerek yeniden dümdüz, salt bir ip haline dönmektedir. Bu düğüm, eserdeki tek sesten başlayan anlatının temalarla örülmesinin, biçimlendirilmesinin ardından sökümlenerek tek bir ipe, tek bir sese varışının imgesel kaynağıdır.

CAN KARACADAĞLI
1992 Adana doğumlu. Liseyi Adana Fen Lisesinde okuduktan sonra üniversite eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde başlamıştır. 2018 senesinde tekrar sınava girip Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nü kazanmıştır. Still River lisans 2. sınıfta yazmış olduğu bir eserdir. 3.sınıftan itibaren kompozisyon eğitimine Füsun Köksal İncirlioğlu ile devam etmektedir.
Still River
Still River, Sesin Yolculuğu 13 festivali kapsamında Anadolu Nefesli Beşlisi için yazılmıştır. Eser, adına uygun olarak durağan bir nehir gibi sakince yol alır. Sakin ama kendi içinde ritmi olan bir akışa sahiptir. Nabız hiçbir zaman çok yükselmez. Küçük dalgalar gelip geçicidir, aslolan akıştır.

TOYKAN EFE KAHRAMAN
Kompozisyon çalışmalarına 2017 yılında Yaşar Üniversitesinde Mehmet Can Özer ile başladı. Eserleri, “Kapadokya Besteciler Kazanı” – Kapadokya (2018), “Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali” – İstanbul (2019), “VIII.IMCNM Contrast Festival” – Lviv (2019), “Festival DME” – Lisbon (2021), “II. İzmir Yeni Müzik Günleri” – İzmir (2021), “KNM Contemporaries” – Berlin (2022) gibi çeşitli konser ve festivallerde Ensemble X, Diskant Ensemble, Ensemble Nostri Temporis, Ensemble Handwerk, Lovemusic Collective ve Ensemble KNM – Berlin tarafından seslendirildi. Ayrıca; Helena Tulve, Marco Stroppa, Mahir Cetiz, Onur Türkmen, Simon Vosecek, Sławomir Wojciechowski, Sergej Maingardt, Anna Korsun, Dimitris Andrikopoulos, Søren Nils Eichberg, Vassos Nicolaou, Raphaël Cendo, Jaime Reis ve Valerio Sannicandro ile çalışma fırsatı buldu. Kahraman, çalışmalarına halen Yaşar Üniversitesi’nde Füsun Köksal ile devam etmektedir.
Sur les Marges
Eserde yapı, ses materyalinin değişken bir hareket/jest anlayışıyla gövdelenmesi ve tekrarlanmasıyla bir tür “uzatılmış an” yaratmıştır. Müzikte sıkı bir “kolektif” ses üretme anlayışı benimsenmiştir. Bu yaklaşım çoklu ses objeleri yaratma isteğinden gelmektedir. Bu, eserde katı bir ses paleti oluşturmuş ve sık sık kontrastlık sağlayan hassas ses objeleriyle bir “ikili diyalog” yaratmıştır. Hareket ve tınısal (timbral) malzeme anlayışı eser içerisinde çok keskin dönüşümlere uğramadan, anlık tınısal hatırlatmalar (flashback) üzerine kurulmuştur. Eserin büyük formu (macro-form) farklı ve değişken ses bloklarının birbiriyle diyalektiğini ortaya koyar. İç kurguda (micro-form), çeşitli yansımalar, atak-gövde ilişkileri, figürsel ve ritmik bölünmeler/dağılmalar gibi ses tepkimeleriyle işleyen bir hareketlilik tasarlanmıştır. Eser 2019/20 yılında bestelenmiş ve Anadolu Nefesli Beşlisine adanmıştır.

1
designed by TMA