17 Nisan 2016 Pazar, 12:00
Süreyya Operası
Merve Akça (*1986)
Moments of Sound, viyolonsel için (2015)
Jari Juhani Piper, viyolonsel
Hasan Barış Gemici (*1996)
Üç Minyatür, piyano için (2015)
I. Sınırlar
II. Uykuda
III. Büyülü Minyatür
Mert Bozdemir, piyano
Töre Çağlı (*1986)
Goodbuy My Love, elektroakustik (2010)
Barış Can Bilgin (*1993)
You, Them, elektroakustik (2016)
Tuğçe Baransü (*1993)
Prosecco, piyano için (2016)
Tuğçe Baransü piyano
Ömer Kurtuluş (*1990)
Humoresque Ridiculo, piyano için (2016)
Damla Koşar, piyano
Tuğrul Özer (*1987)
Irresolute, piyano için (2016)
Tutu Aydınoğlu, piyano
Duygu Deniz Demirel (*1981)
Ayarsız Saatler, dört el piyano için (2016)
Tutu Aydınoğlu – Olga Rotari, dört el piyano
Atilla Cömert (*1983)
Transition, elektronik altyapı, piyano, klarnet için (2016)
Tuğrul Özer, klarnet
Atilla Cömert, elektronik altyapı / piyano
Arda Karaoğlu (*1994)
Prelude, obua ve piyano için (2016)
Sedef Temiz, obua
Arda Karaoğlu, piyano
Hamit Sultanov (*1994)
Demet, flüt, klarnet, keman, viyolonsel ve piyano için (2016)
Özge Salar Berber, flüt – Duygu Turan, klarnet
İdil Belgin Küçükdoğan, keman – Onuralp Yılmaz, viyolonsel
Kandemir Basmacıoğlu, piyano
Burcu Durukan (*1979)
Krizalit, flüt, klarnet, keman, viyola, viyolonsel ve piyano için (2016)
Gizem Çevik, flüt – Sıla Köse, klarnet
Ekin Güldoğan, keman – Nora Heder, viyola
Selin Nardemir, viyolonsel – Burcu Durukan, piyano
ARA
Murat Ömür Tuncer (*1992)
…innocent civilians were killed!, hazırlanmış piyano ve teyp için (2016)
Aksel Başaran, piyano
Hazal Elif Yalvaç (*1989)
From Across the Fjords, elektroakustik (2015)
Uğur Can Akkaya (*1992)
Feral Silence, elektroakustik (2016)
Ata Can Yıldız (*1994)
Timbre and Space, canlı elektronikler için (2015)
Taner Çam (*1993)
Şaka, flüt üçlüsü için (2013)
Özge Salar Berber, flüt – Oktay Mercan, alto flüt
Ece Karşal, kontrbas flüt
Gizem Alever (*1994)
L’Amen, klasik kemençe, tanbur ve viyolonsel için (2016)
Canfeza Gündüz, klasik kemençe – Kaan Sancaktar, tanbur
Emre Özer, viyolonsel
Erdem Yetim (*1988)
Nüfus = 1, elektroakustik (2016)
Etem Kaplan (*1985)
Tünel, elektroakustik (2014-16)
Neyzen Özsarı (*1987)
Two Days of an Anxious Body, keman, alto flüt ve viyolonsel için (2015)
Kahraman Nice Özbay, keman – Gizem Çevik, alto flüt
Hazal Akkerman viyolonsel
Elcil Gürel Göçtü (*1979)
Quintet, iki keman, viyola, viyolonsel, kontrbas için (2016)
Ekin Güldoğan, keman – Kahraman Nice Özbay, keman
Seda Eylül Tanışık, viyola – Almila Kurt, viyolonsel
Sertaç Çiğdem, kontrbas
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, eserlerinin 2016 yılı seslendirmelerini müdürleri
Prof. Dr. Ali Müfit Bayraşa’nın değerli anısına adamaktadır.
BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI
MERVE AKÇA
1986 yılında İstanbul’da doğdu. Müziğe 10 yaşında akordeonla başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde lisans eğitimini bitirdikten sonra, 2015 yılında başladığı yüksek lisans eğitimine İTÜ MİAM’ın (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) kompozisyon bölümünde devam etmektedir.
Moments of Sound
Sürekli dönüşen ve kendine ait yapılar oluşturan ses grupları.
HASAN BARIŞ GEMİCİ
Bursa’da doğdu. Müziğe 9 yaşında Nejdet Kalender’den aldığı mandolin dersleriyle başladı. Lise eğitimini Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamladı. 2014 yılında girdiği İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümünde Oğuzhan Balcı ve Eray Altınbüken’le kompozisyon, Oğuz Usman’la klasik armoni, Feridun Öney ve Yeşim Altınel Çoban’la Türk makam müziği, Kandemir Basmacıoğlu’yla piyano çalıştı. Halen lisans ikinci sınıf öğrencisi olan besteci, kompozisyon çalışmalarına Eray Altınbüken’le devam etmektedir.
Üç Minyatür
Sınırlar: Kendi içerisinde tutarlılığı olan, bazı sınırlamalar içerisinde yazılmış bir parçadır. Uykuda: Bestecinin uyumak ile uyumamak arasında kaldığı, sıkıntılı ve yorgun bir anla başlayıp daha sonra rüyalarında gördüğü bir yaratıktan kaçışını tasvir eden bir müziktir. Büyülü Minyatür: Öğretmeni Oğuzhan Balcı’nın Büyüsüz Sözcük isimli eserine esprili bir gönderme olarak tasarlanmıştır.
TÖRE ÇAĞLI
1986 yılında İstanbul’da doğdu. YTÜ Duysal (Ses) Sanatları Tasarımı Programı Müzik Teknolojileri dalında lisans eğitimine devam etmekte olan besteci, 2014 bahar yarıyılında Erasmus programı kapsamında Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Ses Mühendisliği Bölümü’nde eğitim gördü. Konser, konferans ve çeşitli toplantılarda ses mühendisliği yapmanın yanı sıra, kısa animasyon videolar için ses tasarlamaktadır.
Goodbuy My Love
“Tüm uygarlığımız, karşılıklı kâr sağlayan bir alışveriş düşüncesi, satın alma açlığı üzerinde yükselmekte. Çağdaş insanın mutluluğunun temelini mağaza vitrinlerine bakmak, peşin veya taksitle dilediği bir şeyi almak oluşturmakta. (…) İki insan, ancak kendi değişim değerlerinin sınırlarını da hesaba katarak, piyasadaki en kullanışlı nesneyi bulduklarını hissettikleri an birbirlerine aşık olurlar. Sık sık sanki gerçek bir mülk alıyormuşçasına, geliştirilebilecek gizli potansiyeller de bu pazarlıkta rol oynar. Tüm yönelimlerin merkezini pazarın oluşturduğu, maddi başarıların en önemli değer olduğu bir uygarlıkta, insanlar arası sevgi ilişkilerinin de meta ve emek pazarını yöneten aynı değişim yolunu izlemesine şaşmak için pek az neden vardır.”
Erich Fromm, Sevme Sanatı
BARIŞ CAN BİLGİN
1993 yılında doğan besteci, müzik hayatına 2002’de başladı. 2005 itibariyle müzik teorisi çalışmalarına yönelen ve 2008’de yeni müzikle tanışan Bilgin, ilk dodekafonik denemelerini bu dönemde yazdı. 2009’da dünyanın farklı coğrafyalarının çokseslilendirme yöntemleri ve müzikal yapılarıyla ilgilenmeye başlayan besteci, farklı topluluklara elektrik ve bas gitar, kontrbas, theremin ve trompetle eşlik etti. Bu dönemde, çeşitli özel kuruluşlarda elektrik gitar ve müzik teorisi dersleri vermeye başladı ve tiyatro müzikleri yazdı. 2012 yılında elektroakustik müzikle ilgilenmeye başlayan Bilgin, farklı platformlarda ses programlamaya ve ses olgusunu, ses olarak deneyimlemeye başladı. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi STF Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Duysal Sanatlar Tasarımı Programı’nda kompozisyon dalında öğrenimine başladı. Halen aynı programda öğrenimini sürdürmekte ve yeni müzik çalışmalarına devam etmektedir.
You, Them
“Her sesin alt doğuşkanlar barındırdığı, asal sayıdaki alt doğuşkanların ise ayrıca üst doğuşkanlar ürettiği bir yapay evren. Tam göbeğinden kesilmiş testere dalgalar, etrafta gezinen gonglar, dikenli teller, gerekliliğinden şüphe edilen güvenlik görevlileri ve ses bulutları.” Bunun ötesinde bir anlatı aramaya gerek olmadığını vurgulayan besteci, “Zira tekinsiz ses malzemelerimizin oluşturdukları kendi hikâyelerine de kulak vermek olası” demektedir.
TUĞÇE BARANSÜ
1993 yılında İstanbul’da doğan besteci, müzik çalışmalarına 6. sınıfta İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü’nde başladı. Lise eğitimini İstanbul Alman Lisesi’nde tamamladıktan sonra müzik eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümünde devam etti. Emel Çelebioğlu’yla armoni, Mete Sakpınar’la kontrpuan çalışmış olan besteci, kompozisyon eğitimini Mete Sakpınar’la sürdürmektedir.
Prosecco
Üç dakika süren bu çalışma, yer yer empresyonist ve romantik dönem izleri taşır. Yapısal olarak üç bölmeli A-B-A formu gözetilen parça, fırtınalı bir dönemin ardından gelen huzuru anlatmaktadır. O huzurlu dönemin içinde bile yer yer fırtınanın kalıntıları hissedilmektedir.
ÖMER KURTULUŞ
İstanbul doğumlu besteci müziğe küçük yaşlarda yönelmiştir. Vefa Lisesi’nde eğitimini sürdürürken gitar eğitimi almış, müzikle ilgilenmiş ve bestecilik çalışmaları yapmıştır. Lisenin ardından çalışmalarını MSGSÜ’de sürdürmüş, burada bir süre Özkan Manav’la armoni, Ahmet Altınel’le kompozisyon çalışmış, kısa bir süre sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarına geçiş yaparak burada Emel Çelebioğlu ile armoni, Mete Sakpınar’la kompozisyon çalışmaya başlamıştır. Michel Merlet, Stephane Delplasse, Yann Robin, Johannes Maria Staud, Clemens Gadenstatter ve Mauro Montalbetti’nin ustalık sınıflarında bulunmuş olan besteci, Daniel Durand’la şeflik çalışmıştır.
Humoresque Ridiculo
Müziğin ismi, Pessoa’nın Huzursuzluğun Kitabı isimli kitabında bahsettiği bir mefhumdan gelmektedir. “Vasco da Gama Hindistan’ı keşfettiğinde nutku tutulmuş ve ‘ridiculo’ diyebilmiştir” der Pessoa. Aslında bu oldukça gariptir. Hindistan gibi büyük bir coğrafyayı “keşfetmiş” olmak şuna benziyor: Varlığı bilinen bir şeye yanlışlıkla ayak basmak. Bu durumda denilebilir ki, insanın istikametlendiremediği bir yolda varlığını inkişaf ettiği bir şeydir keşif… Eser iki parçadan oluşmakta. Aralarında armoni dokusu benzerlikleri bulunan bu iki parça zamansal olarak karşıtlık içinde düşünülmüştür.
TUĞRUL ÖZER
1987 İstanbul doğumlu olan Tuğrul Özer ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da, liseyi Ankara’da Mızıka Okulu’nda tamamladıktan sonra 2006 yılında Bando Okulları’ndan mezun oldu. Ankara’da Kıvanç Tepe ile kompozisyon üzerine iki yıl çalıştıktan sonra, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne girdi. Mete Sakpınar’la kompozisyon, Ercan Keseroğlu’yla armoni, Erdem Çöloğlu’yla form ve analiz, Sibel Kutadgobilig’le piyano çalıştı. 2011 yılında mezun oldu. Önceki Sesin Yolculuğu konserlerinde Şaka (2009), Kozmik Klarnet (2010) ve Bebek (2011) adlı parçaları seslendirildi. 2012 yılında Gurganc adlı parçası İstanbul Modern Müzikal Enstalasyon’da seslendirildi. Arpad Beleg isimli orkestra eseri, 2012 yılında Türkiye’den ISCM’e gönderilen altı eser arasına seçildi. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’ne giren besteci, 2015’ten bu yana müzikoloji, sosyoloji ve kültür tarihi ağırlıklı tez çalışmalarına devam etmektedir.
Irresolute
Eser kararsız bir ruh halini tasvir eder. İradesine hâkim olmaya çalışan birinin bu süreçte kararlarını tekrar tekrar sorgulaması, nihayetinde kendine hâkim olamaması anlatılmaya çalışılmıştır.
DUYGU DENİZ DEMİREL
1981 yılında Mersin’de doğmuştur. İlk piyano ve kompozisyon çalışmalarına Frengiz Alizade ile başlamış, 2005 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan birincilikle mezun olmuştur. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon Sanat Dalı yüksek lisans programına kabul edilmiştir. Burada Emel Çelebioğlu ile 19. ve 20. yy stil armonisi, Mete Sakpınar’la kompozisyon, Ramiz Melik Aslanov’la orkestrasyon çalışmaları yapmıştır. Sesin Yolculuğu konserlerinde Uzun Hava/Kırık Hava (2008), 5/8 Piyanolu Kentet (2010), Grotesque (2012), Usulsüz Usuller (2015) isimli parçaları seslendirilmiştir. Çalışmalarını 2015’ten bu yana doktora programında Mete Sakpınar’la sürdürmekte, aynı zamanda Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
Ayarsız Saatler
Dört el piyano için yazılan bu eserde zamanda başına buyruk, ayarı bozuk, zamana karşı ayak direyen saatler tasvir edilir. Aslında zamanın, bu saatlerin ayarsızlığına ayak uyduramadığı düşüncesi ironik şekilde anlatılmaya çalışılır.
ATİLLA CÖMERT
2003 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Sanat Dalı’na kabul edildi. Azeri besteci Aydın Azimov’la kompozisyon, orkestrasyon ve kontrpuan çalıştı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçiş yaparak besteci Kemal Mete Sakpınar’la 20. yy müziği, kompozisyon ve elektronik müzik, Emel Çelebioğlu’yla armoni çalıştı. Bu kurumdan 2009 yılında lisans, 2013 yılında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. Eğitimine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anabilim Dalı’nın Kompozisyon ve Orkestra Şefliği doktora programında devam etmektedir. 2010 yılında sipariş üzerine bestelediği Rhapsody of Black Sea isimli eser, Rusya, Romanya, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan’da seslendirilmiştir. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı anısına düzenlemesini yaptığı Çanakkale Türküsü, sosyal medyada birçok platformda bir milyondan fazla kişi tarafından izlenmiştir.
ARDA KARAOĞLU
İstanbul’da doğdu. Lise eğitimine İtalyan Lisesi’nde başladı. Müziğe olan ilgisi nedeniyle güzel sanatlar lisesine geçti. 2012 yazında Berklee College of Music’te caz piyano alanında yaz kursuna katıldı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne girdi. Emel Çelebioğlu’yla armoni, Mete Sakpınar’la kompozisyon çalışmaktadır.
HAMİT SULTANOV
Müzik Eğitimine küçük yaşta Bilkent Üniversitesi MSSF’de Gülnara Aziz’in piyano sınıfında başladı. Piyano eğitimine 2001-03 yıllarında, Bakü’de Bülbül Orta İhtisas Müzik Okulu’nda devam etti. 2008-12 yıllarında Konya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gördü. İlk solfej, teori ve armoni derslerini annesi Aynur Elhan Nayır’dan aldı. 2012 yılında Marmara Üniversitesi GSF Müzik Bölümü’nü kazanarak Hyun Sook Tekin’den piyano, David Walters’ten teori dersleri aldı. 2015 yılında kompozisyon sanat dalına geçerek Mesruh Savaş’la çalışmaya başladı.
Demet
Flüt, klarnet, keman, viyolonsel ve piyanodan oluşan karma bir topluluk için bestelenen Demet, stilize edilmiş üç danstan meydana gelir. İlk bölüm Andante moderato tempoda, makamsal bir ezgi temelindedir. İkinci bölüm Allegretto grazioso tempodadır ve esasen bir valstir. Üçüncü bölüm aksak Türk tartımları temelindedir ve demetin müzikal olarak en canlı, parlak bölümüdür.
BURCU DURUKAN
İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Piyano Anasanat Dalı’ndan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. Öğrenimi süresince Volkan Barut, Babür Tongur ve Hasan Uçarsu’yla armoni çalıştı. Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’ne bağlı Müzik Pedagojisi Enstitüsü’nde elementer müzik pedagojisi eğitimi aldı; aynı zamanda, konser piyanisti Antoinette van Zabner’le repertuvar çalışmaları yaptı. Türkiye’ye dönüşüyle birlikte caz piyanisti ve bestecisi Nilüfer Verdi’yle caz armonisi, caz piyano ve caz topluluğu alanlarında çalıştı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı kompozisyon bölümündeki yüksek lisans eğitimine Mete Sakpınar’ın kompozisyon öğrencisi olarak devam etmektedir.
Krizalit
Tırtıl, kelebek olmadan beşinci ve son bir evreden geçer: Krizalit.
MURAT ÖMÜR TUNCER
Müzik eğitimine 2004 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda kontrbas çalışarak başlamış, çalışmalarını 2009 yılında Antalya Devlet Konservatuvarı’nda Engin Babahan’ın kontrbas sınıfında sürdürmüştür. Bestecilik çalışmalarını İlyas Mirzayev’le sürdüren Tuncer, 2014 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin kompozisyon bölümüne kabul edilmiştir. Eğitimini halen Tolga Yayalar’ın öğrencisi olarak sürdürmektedir. Gülsin Onay, Mark Andre, Onur Türkmen, Uri Mayer, Vladimir Spivakov, Yiğit Aydın ve Zeynep Gedizlioğlu gibi müzisyenlerle bir araya gelme fırsatı bulan Tuncer, 16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin siparişi üzerine bestelediği N.U.C.L.E.A.R. adlı müziğinin ilk seslendirilişini festival kapsamında, kendi şefliğinde gerçekleştirmiştir. Rhapsody adlı eserinin Royal Conservatory Orchestra (Kanada) ile, NO Exit adlı eserinin GoodFellas Ensemble (Türkiye) ile ilk seslendirilişlerini yine kendi şefliğinde yapmıştır.
…innocent civilians were killed!
Bu eser Suruç, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen bombalı saldırılarda katledilen masum insanların anısına ithaf edilmiştir. Eserde, piyano çeşitli malzemelerle hazırlanarak, perküsif ve gürültülü bir tını dünyası oluşturur. Kullanılan bazı ses kayıtları, piyanonun eser içinde dönüştüğü ve geliştiği ritmik sürece rehberlik eder.
HAZAL ELİF YALVAÇ
1989 yılında dünyaya gelen besteci, 11 yaşında gitar çalmaya başladı. Lisans öğrenimini 2011 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde tamamladıktan sonra Hollanda ve Polonya gibi ülkeler de dahil olmak üzere çeşitli yerlerde gitarist ve vokalist olarak performans sergiledi. Progresif rock ve deneysel rock odaklı çalışmaları, onu ses tasarımını araştırmaya ve elektronik sanat müziğine götürdü. İTÜ MİAM’da 2015 yılında yüksek lisans öğrencisi olarak başladığı Sessel Sanatlar eğitimine devam etmektedir.
From Across the Fjords
From Across the Fjords, Norveç’in fiyortlarıyla öne çıkan kenti Bergen’de kaydedilen doğa seslerinin sergilendiği bir ses peyzajı çalışmasıdır. Özellikle su seslerine odaklanılan çalışmada, büyüleyici bir yolculuğun bıraktığı izler işlenirken, insan ve doğa sesleri manipüle edilerek yerini derin bir ambiyansa bırakır.
UĞUR CAN AKKAYA
1992 yılında Eskişehir’de doğdu. 2015 yılında İstanbul Beykent Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl İTÜ MİAM’ın Sonic Arts programında yüksek lisans eğitimine başladı. İstanbul’da aktif olarak müzik üreten Skysketch topluluğunun bir üyesidir.
Feral Silence
Dikkat dağıtan bütün seslerden izole olduğunu düşündüğümüz kütüphane ortamının ses düzeninden yola çıkarak, sessizlik algısının kendi antitezini yaratma sürecini ele aldığım bir kompozisyon. Sessizlik, yeteri kadar odaklanıldığında, oldukça kalabalık bir ses manzarası oluşturabilir.
ATA CAN YILDIZ
Ankara’da doğup büyüdü. İlkokul ve lise öğrenimini Ankara’da gördü. Müzikle ilgilenmeye 10 yaşında başladı. Sonraki yıllarda bu merak ses kaydetme ve işleme merakına dönüştü. Şu anda Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Mert Karabey’le kompozisyon, armoni ve orkestrasyon, İsmail Sezen’le form ve analiz çalışmaktadır.
Timbre and Space
Eser hazırlanmış elektronikler içindir. Formu belli olsa da seçilen ritim kalıpları ve kullanılan ses rengi farklı algoritmalarla rastlantısal bir şekilde ilerlemektedir.
TANER ÇAM
Bursa’da doğan besteci, müzik eğitimine gitar ve piyano özel dersleri alarak başlamıştır. Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde çello bölümünde okumuş, daha sonra kompozisyon alanına yönelerek Mesruh Savaş’tan kompozisyon ve solfej dersleri almıştır. 2012’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nü kazanarak Özcan Sönmez’in kompozisyon öğrencisi olmuş, aynı kurumda David Walters’le armoni ve teori öğrenimi görmüştür. 2013’te MÜGSF Müzik Bölümü’nde düzenlenen, İtalyan besteci Gian Paolo Luppi’nin kompozisyon ustalık sınıfına aktif öğrenci olarak katılmıştır. Kompozisyon eğitimini halen lisans 3. sınıf öğrencisi olarak Özcan Sönmez’le sürdürmektedir.
Şaka
Şaka isimli trio, ülkemizde pek görülmeyen ama okulumuzda mevcut bulunan flüt, alto flüt ve kontrbas flüt için yazılmıştır. Farklı enstrümanlar için müzik yazmayı deneyimlemek adına bu enstrüman grubu seçilmiştir. Bu eserde üç enstrümanın haraketli ezgileri kontrpuantal bir dokuda örülmüştür. Müziğin genelde neşeli scherzo’vari karakterinden dolayı Şaka ismi verilmiştir. Yapıt A-B-A formundadır. Ostinato hareketler ve motif taklitleri gözlemlenebilir. Eserin müzik dili Fransız Altıları’nın eserlerini çağrıştırmaktadır.
GİZEM ALEVER
Müzik eğitimine 14 yaşında piyano dersleriyle başladı. Güzel sanatlar lisesinde viyolonsel ve piyano öğrenimi gördü. ABRSM Royal Academy of Music sınavlarına piyano ve müzik teorisi alanlarında katıldı. Mezun olduğu 2012 yılında kabul edildiği İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü’nde Eray Altınbüken ve Oğuzhan Balcı’yla kompozisyon, Sadık Uğraş Durmuş’la klasik armoni, form bilgisi ve kontrpuan-füg, Nail Yavuzoğlu’yla caz armonisi, Oğuz Usman’la kompozisyon çözümleme, Yeşim Altınel Çoban ve Feridun Öney’le Türk makam müziği, Neva Özgen’le klasik kemençe çalışmıştır. Son sınıf öğrencisi olan besteci, kompozisyon çalışmalarına Oğuzhan Balcı’yla devam etmektedir.
L’Amen
Bir ağıt olarak düşünülmüş olan bu müzik, ölüm hissinin besteci üstünde bıraktığı etkileri anlatmaktadır.
ERDEM YETİM
1988 yılında İstanbul’da doğan besteci, erken yaşlarda elektronik müziğe ilgi duymaya başladı. 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Duysal Sanatlar Tasarımı Anabilim Dalı Müzik Teknolojileri Programı’nı kazandı. Doç. Dr. Koray Sazlı’yla müzik teorisi ve armoni, Dr. Ceylan Ünal Akbulut’la piyano, Doç. Dr. Alper Maral’la müzik tarihi ve elektronik müzik alanlarında çalışma fırsatı buldu. Halen aynı kurumda bitirme projesi üzerinde çalışan Yetim, elektronik müzik kompozisyonu ve ses tasarımı alanlarındaki çalışmalarını sürdürmektedir.
Nüfus = 1
Toplamda üç duysal hattın birbiriyle yaşadığı kesişmelerden oluşan bir ses (audio) dosyasıdır. Parçada işitsel bağlamda masif ve kadife/pastel nitelikli bir dokuya ulaşmak amaçlanmıştır. Bahsi geçen üç hat, artırmalı sentezleme (additive synthesis), granüler sentezleme yöntemleri ve gürültü üreteçi (noise generator) kullanılarak elde edilip bazı/birçok sinyal modifikasyonlarına uğratılmıştır. Dışa aktarım (export) sürecinde, finalize etmek adına teknik açıdan herhangi bir ekstra işlem uygulanmamıştır.
ETEM KAPLAN
1985 yılında doğan besteci, 2010-13 yılları arasında SAE Institute’de Ses Mühendisliği diploma programını tamamlamıştır. Halen YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Duysal Sanatlar Tasarımı Anabilim Dalı’nda, Müzik Teknolojileri alanında bitirme projesi üzerine çalışmaktadır.
Tünel
Tünel, Paul Klee’nin Dance of The Red Skirt adlı tablosunun imgesel etkileri sonucu bestelenmiştir. Eserde kullanılan sinüs sesleri arasındaki manipülasyon (yükselen ve alçalan sideband’lerin oluşumu), tablodaki iç içe geçmiş görselliği temsil ederken; tablodaki genel karmaşa ve dansın tasvirinde, distorted ve yer yer uyumsuz ritimler kullanılmıştır. Eser Logic ve Max yazılımlarıyla bestelenmiştir.
NEYZEN ÖZSARI
İstanbul’da doğdu. Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başladı. Lisans eğitimini İTÜ TMDK Kompozisyon Bölümü’nde tamamladı. 2015’te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümü yüksek lisans programını kazandı. Eren Arın, Emel Çelebioğlu, Stefan Pohlit, Mete Sakpınar ve Ertuğrul Sevsay’la kompozisyon derslerine devam etti. Daha çok geleneksel çalgılarla oda müziği üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Two Days of an Anxious Body
Deforme edilmiş jest ve uzun ses dokularının hâkim problematiğiyle, yaratılan ferahlamaların akabinde gergin zamanların mide hassasiyetine benzer bir muğlaklığı getirdiği, özet niteliğinde tınısal müzik.
ELCİL GÜREL GÖÇTÜ
1979 yılında Ankara’da doğdu. Müzik çalışmalarına 1987 yılında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu’nda başladı. 1995 yılından itibaren bas gitar çalmaya başladı. Lise eğitimini İstanbul’da Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde 1997’de tamamladıktan sonra, iki yıl MSM Müzik Bölümü’ne devam etti ve çeşitli eşlik orkestraları ve müzik gruplarında yer aldı. 2004 yılında AÜ İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Müzik eğitimine devam etme kararı alarak 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümüne girdi. Halen lisans 1. sınıf öğrencisi olarak Mete Sakpınar’la kontrpuan ve kompozisyon, Emel Çelebioğlu’yla armoni çalışmaktadır.