Sesin Yolculuğu

3. konser 2014

6 Nisan 2014 Pazar, 20:00
Süreyya Operası

Arcan Kündük (*1987)
Eski Aşk Hikayesi: Pan
, solo flüt için (2014)
Cem Önertürk, flüt

Barış Yaman (*1989)
Dertli Kaval Söyler Derdim, solo flüt için parça (2014)
Cem Önertürk, flüt

Baran Doğaç Ünal (*1994)
Korkuyu Beklerken, viyolonsel ve piyano için (2013)
Ezgi Yağmur Bilgin, viyolonsel
Dengin Ceyhan, piyano

Aida Shirazi (*1987)
Ari İn Hejrat Ra Payan Nist (Bu Hicran Sonsuz), bariton ve piyano için (2011)
Giray Bayer, bariton
Tayfun İlhan, piyano

Kemal Alpan (*1989)
Korkak, flüt ve piyano için (2014)
Cem Önertürk, flüt
Tayfun İlhan, piyano

Oğulcan Sümer (*1984)
Plastic, flüt ve piyano için (2014)
Cem Önertürk, flüt
Tayfun İlhan, piyano

Elif Ebru Sakar (*1994)
Bagatelle,
piyano için (2012)
Deniz Bıçak, piyano

Sketches, iki klarinet için (2013)
Çağdaş Engin, klarinet
Sercan Büyükedes, klarinet

Ata Can Yıldız (*1994)
Far From Rice Paddies, solo flüt için (2013)
Cem Önertürk, flüt

Hamdullah Eminoğlu (*1989)
Rüya, solo flüt için (2014)
Cem Önertürk, flüt

Aytaç Ataç (*1982)
Decay, solo flüt için (2014)
Cem Önertürk, flüt

Fırat Ağacık (*1987)
Cennetin Ritmi ve Bir Meyve, iki flüt, viyolonsel ve piyano için (2014)

Cem Önertürk, flüt – Burçe Karaca, flüt
Beste Ünal, viyolonsel – Hande Baykal Avcıoğlu, piyano
Murat Yakın, şef

ARA

Meltem Çağla Yazar (*1990)
Tekil, bas klarnet, keman, viyolonsel ve vurmalılar için (2014)

Banu Selin Aşan, keman – Seren Karabey, viyolonsel
Oya Karabey, bas klarnet – Can Güler, vurmalılar
Nisan Ak, şef

Nisan Ak (*1991)
Kafein
, klarnet, bas klarnet, fagot, korno, vurmalılar, keman, çello ve kontrbas için (2014)

Çağdaş Engin, klarnet – Sercan Büyükedes, bas klarnet
Boğaç İpekoğulları, fagot – Kübra Çadırcıoğlu, korno
Can Güler, vurmalılar – Okan Akan, vurmalılar
Belemir Baran, keman – Taygun Fulürya, viyolonsel
Doğan Doğangün, kontrbas
Nisan Ak, şef

Yiğit Albayrak (*1990)
Diyaloglar, obua, klarnet, fagot, korno, trompet, keman, viyola ve viyolonsel için (2013)

Berke Baramuk, obua – Buse Şaroğlu, klarnet
Boğaç İpeklioğulları, fagot – Canberk Yüksel, korno
Meriç Öztürk, trompet – Eylül Umay, keman
Nora Heder, viyola – Canberk Bölükbaşı, viyolonsel
Yiğit Albayrak, şef

Eser Özbakır (*1982)
Diriliş,
flüt, klarnet, fagot, korno, trompet, trombon ve piyano için (2014)
I. Lento – Larghetto
II. Molto lento
III. Andantino e serioso

Tarık Karakoç, flüt – Cansu Yüksel, klarnet
Boğaç İpeklioğulları, fagot – Canberk Yüksel, korno
Ünal Can Tüzüner, trompet – Güneş Karaduman, trombon
Neslişah Kuvvet, piyano
Tuğba Uçar, şef

Sibil Arsenyan (*1990)
tale of a million siblings,
geniş çalgı topluluğu için (2014)

Tarık Karakoç, flüt – Sercan Büyükedes, klarnet
Boğaç İpeklioğulları, fagot – Kübra Çadırcıoğlu, korno
Derin Irmak, trompet – Cansu Sezal, arp
Koray Kaplan, vurmalılar – Rabia Karakaş, viyolonsel
Yaren Eren Budak, viyolonsel – Ekin Bilgin, kontrbas
Sibil Arsenyan, şef

 


 

BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ VE PROGRAM NOTLARI

ARCAN KÜNDÜK
İzmir’de doğdu. 2005 yılında HÜADK kompozisyon bölümünü kazanarak bu kurumda lise boyunca Turgay Erdener, lisans boyunca Serdar Muhatov’la kompozisyon çalıştı. Stephan Pohlit, Ladislav Kubik, Stephen Gryc, David McBride, Robet Carl, Nigel Clark, İbrahim Yazıcı ve Pierre Boulez’in bestecilik ve şeflik alanındaki ustalık sınıflarına katıldı. Şu sıralar HÜADK bünyesinde Mehmet Can Özer’le kompozisyon çalışmalarına yüksek lisans öğrencisi olarak devam etmektedir.
Eski Aşk Hikayesi: Pan
Eski Aşk Hikayesi: Pan, Allan Ginsberg’in aynı adlı şiirinden yola çıkılarak her bölümü farklı bir solo enstrüman için düşünülmüş, bestecinin hâlâ üzerinde çalışmakta olduğu bir settir. Her enstrüman, şiirde bahsi geçen bir mitolojik figürü tasvir edecek şekilde özellikle belirlenmiştir. Ginsberg, şiirinde farklı mitolojilerden örnekler vererek eşcinselliğin tarihin başından beri doğanın ve insanlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu anlatmış, eşcinsellerin maruz kaldığı ayrımcılık ve nefrete karşı okuyucularını anlayış ve sevgiye çağırmıştır. Besteci, bu eserle birlikte Ginsberg’in çağrısını devam ettirmeyi hedeflemektedir. Yunan mitolojisinin bilinen figürlerinden Pan, yarı keçi-yarı insan olarak tasvir edilen bir satirdir. Bir yandan elinde flütü Syrinx’le doğada gezen bir çoban kimliğiyle pastoral zevkleri yüceltir. Ama aynı zamanda “panik” kelimesine ilham verecek şekilde vahşi ve korkutucudur da. Doğanın ayrım gözetmeyen şehvetini anlatır. Besteci bu bölümde Pan’ın kişiliğini müzikal zıtlıklarla tasvir etme arayışına girmiştir. Pan, Eski Aşk Hikayesi’nin bestelenen ilk bölümüdür.

BARIŞ YAMAN
1989 yılında İzmir’de doğdu. Liseyi Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde okudu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Anasanat Dalı’nda 1. sınıfta okumakta ve İsmail Sezen’le kompozisyon, Mert Karabey’le armoni ve enstrümantasyon üzerine çalışmaktadır. 20. TBD Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nda 2. olmuştur.
Dertli Kaval Söyler Derdim
Modal bir anlayışla yazılmıştır. Genişletilmiş çalma teknikleri kullanılarak yöresel bir tını yakalanmaya çalışılmıştır.

BARAN DOĞAÇ ÜNAL
1994 yılında Ankara’da doğdu. Müziğe ilk adımını 2008 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanarak attı. O yıllarda besteciliğe ilgi duymaya başladı. Bu doğrultuda, okuldaki öğrenimine devam ederken Onur Özmen’le özel olarak kompozisyon çalışmalarına başladı. 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazanarak Sıdıka Özdil, Çetin Işıközlü, Turgay Erdener, Muammer Sun gibi isimlerle armoni ve kompozisyon çalıştı. Baran Doğaç Ünal çalışmalarını halen bu okulda sürdürmektedir.
Korkuyu Beklerken
Eser, ismini Oğuz Atay’ın “Korkuyu Beklerken” adlı hikâyesinden almaktadır ve bu hikâyeyi konu alır. Eserde makamsal çekirdekler kullanılmıştır. Sakin bir yapıda başlayan müzik, piyano ve viyolonselin giderek artan nüanslarıyla varılan gergin bir bekleyişi anlatmasıyla devam eder. Bu gergin yapının sonunda, piyanonun sol elde çaldığı salkım akorlar ve viyolonselin glissando’su ile bekleyiş sona erer. Viyolonselin tek bir ses üzerinde tek başına kalmasıyla müzik baştaki sakin yapıya tekrar döner ve bu yapı içerisinde son bulur.

AIDA SHIRAZI
1987 yılında Tahran’da doğmuştur. Bilkent Üniversitesi’nde lisans 3. sınıf öğrencisi olup Yiğit Aydın’la çalışmaktadır.
Ari İn Hejrat Ra Payan Nist (Bu Hicran Sonsuz)
Bu eser M. Azad’ın bir şiiri üzerine yazılmıştır:
Bağırarak seslendi / bu hepsi değil söylediğin / sema bizim içimizde / bize söyledikleri sema, / ah ne yağmur, / biliyordum ki bilmiyor ve boşuna sesleniyor. // Bağırarak seslendi / bu hepsi değil / biz suları görmeye gelmişiz / binlerce güneşi görmeye / baharı görmeye gelmişiz / o bahar ki toprağı gözlemeye çağırıyor / gözlerini kapadı. // ve benim düşümde / ateşle yanan yeşil bir sandal kışa katıldı.

KEMAL ALPAN
1989 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın Sahne Sanatları, opera-şan bölümünde Murat Akar, Şebnem Algın, Argun Defne ve Zeynep Çelen Tamer gibi isimlerle çalıştı. 2012 yılından bu yana Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Kompozisyon Ana Sanat Dalında İvan Çelak’la kompozisyon, Mert Karabey’le teori ve armoni çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli sahne ve atölye çalışmalarında yer aldı. 2012-13 sezonunda ADOB’da sahnelenmiş olan Bremen Mızıkacıları müzikalinin müzik ve düzenlemelerini yapmıştır.
Korkak
Yaklaşık bir buçuk dakika uzunluğunda ve A-B-A formundadır. Tam ton ve modal dizilerden oluşan armonik yapı içerisinde yazılmıştır.

OĞULCAN SÜMER
1984 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lisenin bir bölümünü İzmir’de, bir bölümünüde Nevşehir’de tamamladı. Farklı müzik gruplarıyla gitarist ve bas gitarist olarak çalışma imkânı buldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın koro programında lisans eğitimine başladı. Bu bölümün son senesinde piano ve yaylı dörtlü için yaptığı çalışmalarla aynı okulun Müzik Bölümü, Kompozisyon Anasanat Dalı’nda ikinci lisans eğitimine başladı (2013). Kompozisyon çalışmalarını İsmail Sezen’le, armoni, teori, kompozisyon semineri çalışmalarını Mert Karabey’le sürdürmektedir.
Plastic
Üç dakika süren çalışma iki bölümden oluşmaktadır. 12-ses tekniğiyle yazılmıştır.

ELİF EBRU SAKAR
1994 Mersin doğumlu besteci, erken yaşta başlayan piyano eğitimi süresince küçük piyano parçaları yazmış, ilk orkestra müziği çalışmalarını 16 yaşında yapmıştır. 18 yaşında Alman oda müziği grubu Meininger Trio tarafından sipariş aldığı, prömiyeri Almanya’da yapılan ve CD kaydı 2014 sonunda çıkacak olan Wind Touch isimli eseri, kendisini “Avrupa’dan sipariş alan en genç Türk besteci” ünvanına kavuşturmuştur. Sakar, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne kabul edildiği 2012 yılında Almanya’nın BeethovenFest müzik festivaline “davetli besteci” sıfatıyla katılmıştır. Sipariş aldığı ülkeler arasında Almanya, İsviçre ve ABD bulunan Sakar’ın, klarinetist Selin Gürol tarafından sipariş edilen Sketches adlı klarinet düo eserinin prömiyeri 21 Şubat 2014’te, İsviçre’de Selin Gürol ve Martina Morello tarafından gerçekleştirilmiştir. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndaki kompozisyon çalışmalarını halen Sıdıka Özdil’le sürdüren ve Türkiye’den henüz sipariş almamış olan Sakar’ın gelecek projeleri, ABD’de perküsyonist Richard Whynn McGuire ve Japonya-Ukrayna-İran-Rusya turnelerinde Fransız piyanist Nicolas Horvath’la gerçekleşecektir.
Sketches / Bagatelle
Besteci, yapıtları için program notu belirtmemeyi uygun görmüştür.

ATA CAN YILDIZ
Bestecinin özgeçmişi için 1. konsere bakınız.
Far From Rice Paddies
Pentatonik modların kullanıldığı eser shakuhachi’den etkilenerek yazılmıştır.

HAMDULLAH EMİNOĞLU
1989 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’nın Keçiören ilçesinde tamamladı. Lise ve yüksekokul eğitimini Silahlı Kuvvetler Bando Okullar Komutanlığı’n-da tamamlayarak 2008 yılında korno icracısı olarak mezun oldu. 2008 yılından itibaren Hava Kuvvetleri Bandosu’nda görev yapmakta olan Eminoğlu 5.5.2011 tarihinde Hava Kuvvetleri’nin açmış olduğu “Hava Kuvvetleri’nin Yüzüncü Yıl Marşı” yarışmasında bando orkestrası ve koro için yazmış olduğu marşla birinci oldu. 2013 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bestecilik Anasanat Dalı’nda lisans eğitimine başladı. İsmail Sezen, Mert Karabey, İvan Çelak gibi isimlerle müzik teorisi ve kompozisyon çalışmakta, çalgı icracısı olarak sesle ilişkili diğer alanlarda da faaliyet göstermektedir.
Rüya
Yaklaşık iki dakika uzunluğundaki müzik, üç bölmeli şarkı formunda yazılmıştır. Kromatik, pentatonik ve atonal dizilerin birbiri ardına gelmesiyle oluşturulan eserde besteci, ton içinde atonal pasajları bir anda duyurarak ve tondan çok uzak bir melodiyi ana tonda bitirerek betimlemeli bir anlatım amaçlamıştır. Ana tona uzak bir tonda başlayan B teması, coşkulu bir anlatım sunduktan sonra ilk bölme yeniden duyurulur. Bu kez 20. yy flüt teknikleriyle başlayan A teması, sürpriz bir şekilde ana tona bağlanarak sona erer.

AYTAÇ ATAÇ
Başkent Üniversitesi’nde Murat Yakın, İstanbul Teknik Üniversitesi MIAM’da Adam Roberts, Pieter Snapper ve Kamran İnce’yle kompozisyon çalıştı. Yüksek lisans çalışmalarına MIAM’da devam etmektedir.
Decay
Solo flüt için yazılmış Decay, iki karşıt materyalin iç içe geçmesiyle oluşan kontrpuntal bir yazıdır.

FIRAT AĞACIK
1987 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Müzikle uğraşmaya ortaokul yıllarında başladı. Lise yıllarında rock müzik çalışmaları yapan genç besteci, klasik müzikle ve temel müzikle ilgili çalışmalar yapmaya Başkent Üniversitesi Konservatuvarı’nda başladı. Halen bu kurumda Murat Yakın’dan kompozisyon, Ertuğrul Bayraktar ve Duysal İmsel’den armoni dersleri almaktadır. Rock müziğe olan ilgisini hiç yitirmeyen sanatçı bu alanda da besteler yapıp, konserler vermektedir. Genç besteci bu iki müzik türünü sentezleme çalışmalarını bir albümde toplama aşamasındadır. Ayrıca, farklı müzik türlerinde yürüttüğü albüm çalışmalarını Plan adlı grubuyla eylül ayında sonuçlandıracaktır.
Cennetin Ritmi ve Bir Meyve
Müzik, cennetin ritminden koparak dünyaya düşen bir meyvenin, olmak istediği ağaca dönüşmesinden sonra onunla temasa geçen canlıların geçirdiği değişimi seslendirmektedir.

MELTEM ÇAĞLA YAZAR
1990 yılında İstanbul’da doğdu. Müziğe duyduğu ilgiyle 2010 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki eğitimini bırakarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Tolga Tüzün, Turgut Pöğün, Selen Gülün ve Tolga Zafer Özdemir gibi isimlerle armoni, orkestrasyon, kompozisyon ve müzik tarihi gibi alanlarda çalışma fırsatı oldu. Ağırlıklı olarak elektronik müzik ve elektro-akustik kompozisyon alanlarına ilgi duymasının yanı sıra kayıt teknolojileri ve prodüksiyon alanında da çeşitli çalışmaları sürmekte, eğitimine lisans 4. sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.
Tekil
Çağdaş müzikte kullanılan, enstrümanların alışılmış seslerinden farklı sesler ve tınılar elde etmenin hedeflendiği, klasik armoni ve form anlayışından uzak, müzikte zamansallığın kırılmaya çalışıldığı bir kompozisyondur.

NİSAN AK
1991 doğumlu Nisan Ak, müziğe 9 yaşında, gitarla başladı. 14 yaşındayken İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanınca gitarla birlikte piyano da çalmaya başladı. İlk bestesini bu okulda 15 yaşındayken yazdı. Yine bu okulda son sınıftayken İlham adlı çalışmasının ilk seslendirilişini yaptı. 2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne tam burslu kabul edilen Ak, burada Turgut Pöğün’le bestecilik çalıştı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Erdem Çöloğlu’nun orkestra şefliği derslerine de katılan Nisan Ak, eğitimine şu anda aynı kurumda Antonio Pirolli ile devam etmektedir. Yaklaşık üç yıldır şeflik eğitimi alan besteci, Denise Ham, Gerardo Edelstein, Işın Metin, Orhun Orhon, Sascha Gotzel, Donald Portnoy, Maurice Peress gibi isimlerle atölye çalışmaları yapmıştır. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde son sınıfta okumaktadır.
Kafein
Başlangıçta üç tematik malzemenin birleştirilmesiyle ortaya çıkan müzik, daha sonra kendi agresif karakterini kazanır. Yaklaşık 10 dakika içerisinde çeşitli zamanlarda sinirlenir ve yatışır. Ancak öfkeyi bastırmak, yalnızca onun daha fazla artmasına sebep olacaktır.

YİĞİT ALBAYRAK
1990 İstanbul doğumlu Yiğit Albayrak, müziğe ilk adımını 4 yaşında, Keysudar Sever’in öğretmenliği eşliğinde piyano ile atmıştır. 8 sene özel piyano eğitimi almış ve piyano eğitimini bırakmadan hemen önce, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girmeye hak kazanarak, Şenova Ülker’in de hocaları arasında bulunduğu trompet bölümünde okuduktan sonra enstrüman değişikliğiyle saksofon bölümüne geçiş yapmıştır. Albayrak, 2005 yılından itibaren 4 sene boyunca konservatuvarda saksofon eğitimi görmüş, 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi MSSB-Duysal Sanatlar Tasarımı Programı Kompozisyon Dalı’na girmeye hak kazanmıştır. Halen YTÜ’de Uğur Gülbaharlı ve Koray Sazlı ile eğitimine devam etmekte, profesyonel olarak çeşitli sanatçıların arkasında ve gruplarla sahne almaktadır.
Diyaloglar
Eser, A-B-A-C-A formunda tek bölümden oluşmaktadır. A temasının karakterinin dominantlığında ilerleyen oktet, kısa bir girişle başlayarak enstrümanlar arasındaki çeşitli diyalogları tek tek ve gruplar halinde duyurmakta, A karakterli bir koda ile son bulmaktadır. Besteci, bu organizasyonda emeği geçen herkese ve yorumculara tek tek teşekkür eder.

ESER ÖZBAKIR
1982 yılında Rize’de doğdu. Ortaokul yıllarında klasik gitara ilgi duymaya başladı, 1996 yılında Rıza Başikoğlu’ndan özel gitar dersleri aldı. 2002 yılında Emre Karabulut, 2004 yılında Ümit Yılmaz’la elektrik gitar çalıştı. Trakya Üniversitesi’nde bir yıl mühendislik öğrenimi gördükten sonra, 2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, MSSB Duysal Sanatlar Tasarımı Programı, kompozisyon dalına girmeye hak kazandı. Koray Sazlı, Emre Dündar, Evrim Demirel ve Uğur Gülbaharlı’yla kompozisyon, armoni, kontrpuan ve orkestrasyon, Deniz Arat’la solfej ve müzik kuramı, Ceylan Akbulut’la piyano çalıştı. Kompozisyon çalışmalarının yanı sıra elektrik gitar çalmakta ve gitar dersleri vermektedir.
Diriliş
Diriliş, insanın ruhsal tekamülünü ve yeni bir yaşam algısına kavuşmasındaki motivasyonunu, bu süreçte deneyimlediği olayları yansıtmaktadır. Üç bölümden oluşan müzik, piyanoyla etkileşimli olarak nefesli çalgıların, kurulmuş olan armonik düzen içerisinde uzayan seslerin yarattığı, her üç bölümde de yinelenen, tekrarlı bir biçimde dinamik değerlerin kademeli olarak yükselerek duyurulmasına dayanmaktadır. Besteci, Sesin Yolculuğu Şenliği’nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve yapıtının seslendirilmesinde büyük bir özveri sergileyen tüm yorumculara teşekkür eder.

SİBİL ARSENYAN
1996 yılında Sirvart Karamanukyan’la piyano derslerine başladı. 2008 yılında Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’ne girdi. 2009 yılında aynı üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde kompozisyon dalıyla birlikte çift anadal yapmaya hak kazandı; burada Alper Maral, Deniz Arat, Aydın Büke, Perisima Dinçsoy ve Ceylan Ünal Akbulut’un öğrencisi oldu. Kompozisyon çalışmalarına Uğur Gülbaharlı ile başlayan, Koray Sazlı ile kompozisyon, kontrpuan ve tonal kompozisyon çalışan Arsenyan, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli seminer ve ustalık derslerine katıldı. 2013 yılında Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Halen kompozisyon çalışmalarını Kaveh Bahçeban’la, orkestra şefliği çalışmalarını Ivan Arion Karst’la sürdürmektedir.
tale of a million siblings
“…Daha ne kadar dayanabilirdi, bilmiyordu. Dışarı çıkmak istiyor ama yalnız kalmaktan korkuyordu. Aslında birçoğu kalabalığın içinde yalnızlığı yaşamaya alışmıştı… Ama o gün dışarı çıktığında yanında buldu hepsini. Ve ne kadar da çoklardı! Hayatlarında ilk defa sesleri çıkıyordu. Onlarla birlikteyken daha çok inanıyordu kendisine, her şeyin daha güzel olabileceğine. Sonra bir ses duydu; bir acı hissetti göğsünün tam ortasında. Son hatırladığı şey kardeşlerinin acı feryatlarıydı…”

Üç bölmeli tek bir bölümden oluşan bu parçada tam ton dizisinin etkisi duyulmaktadır. Dizinin ütopik etkisinin zaman zaman kırılarak gerçeklikle bağdaştığı gözlemlenebilir. Parçanın icrasında emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ederim.

7
designed by TMA