Sesin Yolculuğu

konser 2004

30 Mart 2004 Salı, 19:00
İtalyan Kültür Merkezi

Can Tanyeli’nin anısına

Can Tanyeli (1978-2004)
MOG [3], elektroakustik ortam için (2001)

music for lost generations, elektroakustik ortam için (2002)

Mümin Mutlu (*1986)
Adelaide, vurma çalgılar için Largo – Moderato – Allegro (2004)

Ahmet Sakkaf, vurmalı 1 (trampet, pedallı davul)
Tunç Çakır, vurmalı 2 (üçgen, zil, trampet)
Bora Çifterler, vurmalı 3 (zil, tamtam, bas tomtom)
Mümin Mutlu, vurmalı 4 (vibrafon)
Erdem Çöloğlu, şef

Eray Düzgünsoy
Etüd / Sancı
, gitar için (2001)
Eray Düzgünsoy, gitar

Emre Can Öziş
Tavuk Karası, elektroakustik ortam için (2004)

Nazım Çınar
Gezgin, bağlama için (2004)
Nazım Çınar, bağlama

Ulaş Güneş Kaçargil
Kal, arp, mey ve flüt için (2004)
Turgay Özdemir, mey/flüt – Meriç Dönük, arp

Onur Dülger (*1980)
Tahta Üflemeliler için Üçül (2001)
I.
II.
Aylin Özer, flüt – Evrim Güvemli, klarnet
Vedat Okulmuş, fagot

Melisa Uzunarslan (*1985)
Yaylı Dörtlü (2004)
I. Adagio

Melisa Uzunarslan, 1. keman – Beril Sim Sun, 2. keman
Doğukan Çokşeker, viyola – Çağlayan Çetin, viyolonsel

Dilara Gözde Araz (*1978)
Bozkır (2004)

Aylin Özer, flüt – Evrim Güvemli, klarnet
Vedat Okulmuş, fagot – Oya Uysal, keman
Kahraman Şeref, viyola – Burak Ayrancı, viyolonsel

Alper Akman (*1980)
Yaylı Çalgılar için Do Majorde Bi Parça (2003)

1. keman: Minör Özgün Can, Hande Gözalan
2. keman: Ömür Gören, Nurbanu Aytekin
viyola: Kahraman Şeref, Beste Tıknaz
viyolonsel: Burak Ayrancı

ARA

Onur Dülger (*1980)
Beatitude, inferno, keman ve piyano için ikili (2002)
Alihan Zeytinci, keman
Begüm Çelebioğlu, piyano

Melisa Uzunarslan (*1985)
“Fotoğraf” (2003) – şiir: Cemal Süreyya
Erkut Cantürk, bariton
Gökhan Varol, piyano

Gökçe Ağ (*1983)
“Unutamadığım” (2003) – şiir: Ahmed Arif
“Bir Prense Mektup” (2003) – şiir: Nazım Hikmet
Eda Yıldırım, mezzo soprano
Gökçe Ağ, piyano

Ortaç Aydınoğlu (*1981)
ZeyKer, piyano ve keman için oyun havası (2004)
Kerem Çelik, keman
Zeynep Poyraz, piyano

Merve Mersinli (*1984)
Yaşamın Öyküsü, piyano için
Çocuk – Genç – Yetişkin – Yaşlı

Merve Mersinli, piyano

Oya Çınar (*1978)
Mum
III. Andante espressivo

Oya Uysal, keman – Evrim Güvemli, klarnet
Begüm Çelebioğlu, piyano

Özgür Devrim Akçay
Tipik Kadın Davranışı, piyano, çello ve zil için (2003)
Tansu Eğinlioğlu, viyolonsel – Özgür Devrim Akçay, zil
Ayca Daşdan, piyano

Aykut Çağlayan
A Bout de Souffle, piyano, viyolonsel ve kontrbas için (2004)
Tansu Eğinlioğlu, viyolonsel – Ceren Akçalı, kontrbas
Utku Yurttaş, piyano

Ercüment Orkut (*1984)
Piyanolu Beşli (2002-03)
I.   dörtlük = 120 – dörtlük = 58
II.  ikilik = 40
III. noktalı dörtlük = 100
IV. dörtlük = 160

Ceren Gürsoy, 1. keman – Erkan Çavdaroğlu, 2. keman
Doğukan Çokşeker, viyola – Erman İmayhan, çello
Ercüment Orkut, piyano

 


 

BESTECİ ÖZGEÇMİŞLERİ *

MÜMİN MUTLU
1986’da Bulgaristan’da doğdu. 1992/97 yılları arasında Bursa’da Lale Memedaliyeva ile piyano çalışmaya ve besteler yapmaya başladı. 1997’den sonra, öğrenimini İstanbul’da MSGSÜ Devlet Konservatuvarı vurma çalgılar sınıfında sürdürdü. 2003’de Teori Sanat Dalı’nda kompozisyon öğrenimine başladı. Halen Mehmet Sökmen’in Vurma Çalgılar (Lisans 1), Babür Tongur’un Analiz-Kompozisyon ve Armoni (Lise 1) sınıflarında öğrenimini sürdürmektedir.

ONUR DÜLGER
1980 Yılında İstanbul’da doğdu. Müzik hayatına 1987 yılında mandolin ve piyano ile başladı. Gitara 1995 yılında Özcan Temoçin ile başlayan Onur Dülger, Kemal Belevi ile gitar repertuarını genişletti. 1997 Yılında ilk gitar resitalini verdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı gitar bölümüne Bekir Küçükay’ın öğrencisi olarak girdi. 2001 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı lisans kısmına kompozisyon öğrencisi olarak girdi. Mete Sakpınar ile kompozisyon ve füg, Prof. Emel Çelebioğlu ile armoni ve müzik teorisi, Prof. Ramiz Melik Aslanov ile partisyon okuma ve çalma, Elif Önal ve Begüm Çelebioğlu ile piano çalıştı. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda lisans 3. sınıf öğrencisi olarak öğrenim görmektedir.

MELİSA UZUNARSLAN
1985 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 10 yaşında Prof. Gönül Gökdoğan ile Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda keman eğitimime başladı. 1999 yılında Edirne’de düzenlenen Mimar Sinan Rotary Yılın Genç Müzisyeni yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. Aynı yıl kompozisyon bölümünde de okumaya hak kazandı. Birçok öğrenci konserinde oda müzikçisi ve solist olarak yer aldı. Avrupa Müzik Festivali’nde solo konser verdi. 5 yıl Prof. Gönül Gökdoğan’la çalıştıktan sonra Doç. Çigdem Yonat-İyicil’in keman sınıfına geçti. Kompozisyon bölümünün lise evresinde Babür Tongur ve Volkan Barut’un ögrencisi olan Melisa Uzunarslan şu anda çalışmalarını Hasan Uçarsu’nun kompozisyon sınıfında sürdürmektedir. 2001, 2002 ve 2003 yıllarında Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde Prof. Lukas David’in ustalık kurslarına katılan Uzunarslan, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın keman ve kompozisyon bölümlerinde, lisans 2. sınıfta öğrenimimi sürdürmektedir.

DİLARA GÖZDE ARAZ
1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı piyano bölümünde Zeynep Yurdakul’un öğrencisi oldu. Yard. Doç. Mine Mucur ile solfej, Duygu Ünal ile armoni çalıştı. 1989 yılında Özel Eyüboğlu İlkokulu’ndan 1997 yılında Saint Benoit Fransız Lisesi’nden, 2001 yılında ise Marmara Ü. İletişim Fak. Radyo-TV Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Piyano çalışmalarını bir süre Prof. Meral Yapalı ile devam ettirdi ve 2002 yılında İstanbul Ü. Devlet Konservatuarı Lisans kısmına Kompozisyon öğrencisi olarak girdi. Prof. Emel Çelebioğlu ile armoni ve müzik teorisi, Mete Sakpınar ile kompozisyon ve kontrpuan, Prof. Ramiz Melik Aslanov ile partisyon okuma ve çalma, Prof. Kemal Sünder ile enstrüman bilgisi çalıştı. Halen İÜ Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü’nde çalışmalarını devam ettirmektedir.

ALPER AKMAN
1980 yılında İstanbul’da doğdu, ilkokulu Şişli Terakki, ortaokul ve liseyi Tarabya Kemal Atatürk Lisesi’nde okudu, 1999 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı, 2001 yılında ayrılarak 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Müzik çalışmalarına 1994 yılında Emre Özgen’den klasik gitar dersleri alarak başladı ve Kürşat Terci ile iki yıl devam etti. Nur Kolcu ile 2001 yılında başladığı piyano çalışmalarına devam ederken 2002 yılında Prof. Emel Çelebioğlu ile armoni ve dikte çalışmalarına başladı. Halen Emel Çelebioğlu ile armoni, Mete Sakpınar ile kontrpuan ve kompozisyon çalışmalarını sürdürmektedir.

GÖKÇE AĞ
İstanbul’da doğdu. Piyanoya 6 yaşında başladı. İlk konserini 8 yaşında Mersin’de verdi. Piyano eğitimine 1995 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Dr. Frangiz Alizadeh ile başladı. 1998 yılında Frangiz Alizadeh’nin yurtdışına gitmesi nedeniyle çalışmalarına Aylin Ulutaş ile devam etti. 2000 yılında İstanbul MSÜ Devlet Konservatuvarı’nın piyano bölümüne yatay geçiş yaptı ve Zeynep Yamantürk’ün öğrencisi oldu. Aynı yıl kompozisyon bölümü sınavlarını da kazanarak Babür Tongur, Volkan Barut, Hasan Uçarsu, Özkan Manav ve Cumhur Bakışkan’ın öğrencisi oldu. Halen piyano ve kompozisyon bölümlerinde öğrenimine devam eden Gökçe Ağ, kompozisyon çalışmalarını lisans 2. sınıfta Hasan Uçarsu ile sürdürmektedir.

ORTAÇ AYDINOĞLU
1981 yılında İstanbul’da doğdu. Kısa bir süre Gönül Arslan ile piyano ve solfej çalışarak 1998’de Marmara Üniversitesi’nin Müzik Eğitimi Bölümü’nü kazandı ve müzik eğitimine başladı. Özcan Özbek ile müzik teorisi ve armoni, Yrd. Doç. Dr. Sibel Akıncı ile keman çalıştı. Zeynep Sezal ile başladığı piyano eğitimini daha sonra Doç. Dr. Dilek Batıbay ile sürdürdü. 2002 yılında 4 senelik keman eğitimini tamamlayarak bu kurumdan mezun oldu. Aynı yıl bu kurumun yüksek lisans sınavını kazanarak akademik eğitimine devam etti. Burada piyano çalışmalarına Doç. Dr. Dilek Batıbay ile devam etmektedir. Aynı zamanda 2002 yılında İ.Ü. Devlet konservatuvarı yarı zamanlı piyano bölümünü seviye sınavı vererek kazandı. Piyano eğitimine burada da Prof. Ova Sünder ile devam etmektedir. Ayrıca Mete Sakpınar’ın kontrpuan ve kompozisyon derslerine de katılmaktadır.

MERVE MERSİNLİ
1984’de Ankara’da doğdu. 1988 Piyanist Prof. Dr. Boguslaw Wodka ile başladığı piyano eğitimi 1993 yılına kadar sürdü. 1993-95 yılları arasında, ilkokul eğitiminin yanısıra Bilkent Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğrenci olarak piyano çalışmalarına devam etti. 1995 yılında tam zamanlı ve tam burslu olarak kabul edildiği Bilkent Üniversitesi, Müzik Hazırlık Lisesi, Piyano Bölümü’nü 2001 yılında bitirdi. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü’ne kabul edildi. Ortaokul ve lise eğitimi süresinde çeşitli resitallerde yer aldı. 1999 yılında Kompozitör-Piyanist Mehmet Okonşar’ın Master-Class çalışmalarına katıldı. “Cephedeki Çocuklar” isimli bestesi JCI (Junior Chamber International) – Ankara tarafından 1997-99 yılları arasında düzenlenen Uluslararası Sanat Projesi müziği olarak seçildi ve piyano ile kendisi seslendirdi. 1996 yılından beri Kompozitör-Piyanist Mehmet Okonşar ile piyano çalışmalarına devam etmekte ve halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü, Lisans 2. Sınıf öğrencisi olarak Mete Sakpınar ile eğitimini sürdürmektedir.

OYA ÇINAR
1982 yılında Tekirdağ’da doğdu. İlk ve orta öğretimini İzmir’de tamamladı. 1996 yılında İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümüne girdi. 4 yıl boyunca piyano ve keman eğitimi aldı. 2000 yılında 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü ikincilikle kazandı. Bu üniversitede eğitim gördüğü 1 yıl içinde üniversite akademik orkestrasında keman çaldı. Aynı yıl içinde üniversitenin katıldığı çeşitli sanat etkinliklerinde piyanist olarak görev aldı ve yılı başarı ile tamamladı. Ağustos 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavlarına katıldı ve Kompozisyon Bölümüne girmeye hak kazandı. Halen Lisans 3 öğrencisi olarak Mete Sakpınar ile kompozisyon ve füg, Prof. Emel Çelebioğlu ile armoni ve form bilgisi, Prof. Ramiz Melik Aslanov ile partisyon okuma ve çalma, Doç. Lale Feridunoğlu ile piyano, Kemal Sünder ile enstrüman bilgisi, İlhan Usmanbaş ile çağdaş notasyon çalışmalarını sürdürmektedir.

ERCÜMENT ORKUT
1984 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın piyano bölümüne girmeye hak kazandı. 1997 yılında okulun kompozisyon bölümüne de girdi ve eğitimini beş yıl boyunca her iki bölümde de sürdürdü. 2001 yılında eserleri İtalyan Kültür Merkezi’nde ve Fındıklı’daki MSÜ  Oditoryumu’nda seslendirildi. Aynı yıl, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, MSÜ Senfoni Orkestrasının eşlik ettiği, J. S. Bach’ın Dört Piyano için Konçerto’sunda solist olarak görev alan Orkut, halen eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümünde lisans 4. sınıfta sürdürmektedir.

*) Yıldız Teknik Üniversitesi bestecilerinin özgeçmişleri gönderilmemiştir.

0
designed by TMA